Produktai: 1 kg obuolių, 8 kiaušiniai, 2 stiklinės cukraus, 2 g vanilinio cukraus, 2 stiklinės miltų, 1 šaukštas aliejaus, 1 – 2 šaukštai miltų pabarstyti.

Kaip pagaminti:

1. Kiaušinius įmuškite į gilų dubenį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakite plaktuvu iki vientisos, beveik baltos masės. Cukrus užturi visiškai ištirpti. Suberkite miltus, kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.

2. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis.

3. Kepimo skardą ištepkite aliejumi, pabarstykite miltais, pakratykite, kad miltai pasiskirstytų ant dugno ir ant sienelių.

4. Pusę obuolių tolygiai paskirstykite ant skardos, užliekite tešlą. Ant tešlos sudėliokite likusias obuolių skilteles. Kad būtų gražiau, galite išdėlioti kokį nors ornamentą ar netgi sudėlioti kokį žodį.

5. Pašaukite skardą su tešla į 180 – 190 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite, kol tešla paskrus, maždaug 1 val. Paskui išimkite pyragą iš orkaitės, palikite pravėsti, o tada supjaustykite gabalėliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)