Reikės:

10 bulvių (didesnių)
0,5 kg faršo
1 kiaušinis
1 svogūnas
1-2 skilt. česnako
druskos
pipirų, prieskonių
sūrio ar majonezo (jei mėgstate)
aliejaus (kepimui)

Bulves nulupkite (galite ir nelupti, bet tuomet labai kruopščiai nušveiskite šepetėliu), išskobkite vidų (geriausia šaukšteliu ar skustuku) kad tilptų daugiau faršo, pabarstykite druska ar bulvių prieskoniais.

Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite supjaustytus svogūnus, česnaką druską, pipirus, prieskonius, jei per sausas - įpilkite vandens ar sultinio.

Viską gerai suminkykite ir prikimškite bulves. Galima ant viršaus uždėti skobtos bulvės gabaliuką ar patepti majonezu, arba baigiant kepti pabarstyti tarkuotu sūriu.

Kepti orkaitėje apie valandą - priklausomai nuo bulvių dydžio.

Tiekti su grietine arba grybų padažu.

Išskobtų likučių neišmeskite, o panaudokite sriubai arba sudėkite į tą pačią skardą ir iškepkite. Jei lieka faršo - galima taip pat panaudoti sriubai arba padaryti kukulaičius ir uždėjus ant bulvių likučių iškepti, pagardinus majonezu ar sūriu.

Bulvėms įdarą galite pasirinkti ir kitą - daržoves ar grybus - tai, ką mėgstate ar tiesiog turite šaldytuve.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)