Produktai įdarui:
4 dideli obuoliai (nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais),
60 g rudojo cukraus,
4 šaukštai miltų,
0,5 šaukštelio cinamono,
1 šaukštas citrinos sulčių,
1 šaukštas sviesto.
Trupiniams:
po 50 g smulkintų graikinių riešutų,
avižinių dribsnių ir rudojo cukraus,
30 g miltų,
3 šaukštai sviesto,
250 g ledų,
200 g plaktos grietinėlės,
4 šaukšteliai karamelės.
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Ištepkite kvadratinę kepimo skardą sviestu.
2. Pasigaminkite įdarą. Sumaišykite cukrų, miltus, cinamoną, obuolių gabalėlius, citrinos sultis, sumaišykite, kad obuoliai pasidengtų miltų mase. Sudėkite obuolius į kepimo skardą, kepkite 25 min. paskui atvėsinkite.
3. Sumaišykite riešutus, avižinius dribsnius, cukrų, miltus, cinamoną, sviesto gabalėlius, sutrinkite masę į trupinius.
4. Apibarstykite trupiniais obuolius skardoje, kiek paspauskite. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite 25 min., kol paskrus trupiniai.
5. Kai atvės, padalinkite į 4 porcijas ir patiekite su ledais ir plakta grietinėle. Papuoškite karamele.
Skanaus!