Produktai įdarui:

4 dideli obuoliai (nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais),
60 g rudojo cukraus,
4 šaukštai miltų,
0,5 šaukštelio cinamono,
1 šaukštas citrinos sulčių,
1 šaukštas sviesto.

Trupiniams:

po 50 g smulkintų graikinių riešutų,
avižinių dribsnių ir rudojo cukraus,
30 g miltų,
3 šaukštai sviesto,
250 g ledų,
200 g plaktos grietinėlės,
4 šaukšteliai karamelės.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Ištepkite kvadratinę kepimo skardą sviestu.

2. Pasigaminkite įdarą. Sumaišykite cukrų, miltus, cinamoną, obuolių gabalėlius, citrinos sultis, sumaišykite, kad obuoliai pasidengtų miltų mase. Sudėkite obuolius į kepimo skardą, kepkite 25 min. paskui atvėsinkite.

3. Sumaišykite riešutus, avižinius dribsnius, cukrų, miltus, cinamoną, sviesto gabalėlius, sutrinkite masę į trupinius.

4. Apibarstykite trupiniais obuolius skardoje, kiek paspauskite. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite 25 min., kol paskrus trupiniai.

5. Kai atvės, padalinkite į 4 porcijas ir patiekite su ledais ir plakta grietinėle. Papuoškite karamele.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)