Ingredientai:

2 gabalėliai sviesto ir dar šiek tiek kepimo skardai ištepti,
2 stiklinės miltų ir dar šiek tiek kepimo skardai pabarstyti,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio sodos,
1/2 šaukštelio malto cinamono,
1/2 šaukštelio druskos,
1 ir 1/4 šaukštelio klevų sirupo,
1/2 stiklinės pieno,
3 kiaušiniai,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
3 obuoliai (nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais),
1/2 stiklinės graikinių riešutų (paskrudinti, susmulkinti).

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, paimkit 22 cm skersmens, 5 cm gylio kepimo formą, ištepkite sviestu, ištieskite kepimo popieriumi, vėl ištepkite sviestu. Pabarstykite miltais.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite lydytą sviestą, klevų sirupą, pieną, kiaušinius ir vanilę, tada sumaišykite su miltų mase.

Įmaišykite obuolių griežinėlius ir smulkintus graikinius riešutus. Supilkite masę į kepimo formą, viršų galite papuošti obuolių skiltelėmis.

3. Kepkite, kol pyragas apskrus, apie 60 – 70 min. Palikite atvėsti, tada išimkite iš kepimo formos ir įdėkite į didelę lėkštę.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)