Kulinarinės pamokos buvo ne tik puiki galimybė pamatyti vieno prabangiausių Lietuvos viešbučių virtuvės užkulisius, bet ir išvysti būrį žinomų žmonių, užsirišusių prijuostės ir plušančius prie puodų.

Galimybės katalonų virtuvės paslapčių pasimokyti iš ispanų virtuvės šefo nepraleido ir Beata Nicholson. „Man labai patinka ispanų virtuvė, todėl autentiškos šios šalies virtuvės šefo pamokos tikrai įdomios. Populiariąją Gaspačo sriubą esu gaminusi ne vieną kartą, o štai apie tradicinę katalonų sriubą salmorejo nebuvau girdėjusi. Iš patyrusio šefo sužinojau kaip ją paruošti. Tačiau labai gaila, kad Lietuvoje gana sudėtinga gauti šviežių jūros gėrybių, daržovių, kurios dažnai naudojamos ispaniškuose patiekaluose", - įspūdžiais dalinosi Beata.

Daugelio Lietuvos šeimininkių įkvėpėja vadinama Beata, pati naujų skonių, receptų ir produktų derinių ieško kulinarinėse kelionėse. „Kadangi negaliu apsiriboti jau sukurtais receptais, nuolat ieškau naujų, netikėtų derinių. Įkvėpimo semiuosi įvairiose pasaulio šalyse, todėl dabar ruošiuosi į Portugaliją, kur geras oras ir gardus maistas suteikia teigiamų emocijų", - savo planus atskleidė Beata.

„Namų virtuvėje labiau mėgsta suktis vyras Dalius. Man maisto ruošimas neteikia daug malonumo, tačiau moku gaminti įvairius patiekalus. Mėgstu ne per daug apdorotą, paprastą maistą. Anksčiau, kai tai buvo naujiena Lietuvoje, labai mėgau ruošti kinų virtuvės patiekalus. Nors maisto ruošimas man atrodo tikra laiko gaišatis, konditerinius gaminius ruošiu su dideliu malonumu", - pasakojo renginyje su Daliumi Mertinu dalyvavusi Laima Mertinienė.

Katalonų virtuvės pamokose salmorejo (tradicinę šaltą pomidorų sriubą su kumpiu ir kiaušiniais), paeliją ir katalonišką kremą taip pat gamino Ineta Stasiulytė ir Deividas Meškauskas, Algirdas Kaušpėdas ir Vilija Ulozaitė, Nerijus Juška, Žygis Stakėnas.

Daugiau nuotraukų galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)