Dalelę šių įspūdžių jau šią savaitę, lapkričio 14-17 dienomis, iš Viduržemio jūros pakrantės į Vilnių perkels vyno ir maisto festivalis, pasiūlysiantis gurmaniškas vakarienes, vynus ir skonių bei protų kovas.

Šio festivalio metu vilniečiams ir miesto svečiams taip pat bus pasiūlysiantis specialus tapas meniu, kurį paruoš į Vilnių iš Ispanijos atvykstantis „Torres“ restorano šefas Sergio Millet.

Jei artimiausiu metu nepavyks nuvykti į Barseloną, siūlome surengti tapas vakarėlį savo namuose. Štai čia du paprasti, bet neprasti ispaniški užkandžiai, kuriuos paruošite vos per pusvalandį. Beje, šalia tapas ispanai niekada nesirenka itin vertingo ar išlaikyto vyno, dažniausias jų pasirinkimas - lengvas sausas baltasis, jaunas raudonasis ar vaisinio skonio rausvasis vynas.

Kiaušiniai, įdaryti ančiuviais, česnaku ir sūriu

Reikės:

6 kiaušinių

Įdarui:

50 g ančiuvių filė (aliejuje)
1 skiltelės česnako
žiupsnelio džiovintos aitriosios paprikos
50 ml alyvuogių aliejaus extra virgin
25 g parmezano sūrio
2 arbatinių šaukštelių šviežių citrinos sulčių

Papuošimui:

6 skanių gerų juodųjų alyvuogių

Gaminame:

Išverdame kiaušinius, perpjauname per pusę išilgai ir išimame trynius.

Į indą sudedame gerai nusausintus ančiuvius, česnaką, ką tik sutarkuotą parmezaną, įberiame aitriosios paprikos, įpilame alyvuogių aliejaus ir maisto smulkintuvu sutriname į vientisą masę.

Sudedame sutarkuotą parmezano sūrį, išvirtus trynius, įspaudžiame citrinos sulčių ir viską sumaišome iki vientisos masės.

Masę 15-20 min. pašaldę šaldytuve, lengvai pasmulkiname šakute, kad ji taptų biri, ir šaukštu uždedame ant kiaušinių puselių. Alyvuoges galima uždėti ant kiaušinių arba patiekti šalia.

Krevetės česnako padaže su saldžiosiomis raudonosiomis paprikomis

Reikės:

3 šaukštų alyvuogių aliejaus
18 didelių česnako skiltelių, rupiai supjaustytų
žiupsnelis maltos džiovintos aitriosios paprikos
3 didelių saldžiųjų raudonųjų paprikų
1 šaukštelio druskos
900 g vidutinio dydžio šviežių krevečių
50 ml šviežių citrinos sulčių
50 ml sauso balto vyno
2 šaukštelių šviežių supjaustytų petražolių

Gerai įkaitinkite didelę keptuvę. Sudėkite rupiai supjaustytą česnaką, išilgai supjaustytą plonomis juostelėmis raudonąją papriką, maltą aitriąją papriką.

Sumažinę liepsną, apie 15 min. kepame, kol paprikos tampa minkštos, kartais pamaišome. Šiek tiek pasūdome.

Tuomet imamės krevečių. Iki maksimumo padidiname ugnį ir supilame išluptas, bet su uodegėlėm krevetes. Keptuvės neperpildome – pakepinę 2 minutes apverčiame ir palaukę dar porą minučių supilame vyną ir citrinos sultis, ir dar pakepiname 1-2 minutes, bet tik tiek, kiek reikia iškepti krevetėms.

Ištraukę iš keptuvės, pabarstome petražolėmis ir iškart patiekiame į stalą. Būtinai pasirūpiname ir traškia duona, kuriai tikrai greitai dingti nuo stalo padės krevečių ir česnako padažas.

Daugiau idėjų, kaip galėtumėte įsileisti katalonų virtuvę į savo namus bus galima sužinoti kulinarijos pamokose, kurias lapkričio 17 d., sekmadienį „Kempinski“ virtuvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)