6 Porcijos
Stirnos nugarinė
2 kg stirnos nugarinės su kaulu
50 ml lazdynų riešutų aliejaus
Pora šakelių šviežių čiobrelių ir rozmarinų
Kelios kadagio uogos
Stirnos nugarinę nupjauname nuo kaulo ir kelias valandas pamarinuojame lazdynų riešutų aliejuje su šviežiais čiobreliais, rozmarinais ir grūstomis kadagių uogomis.
Padažas
Stirnos kaulai
1 askaloninis svogūnas
1 morka
1/3 poro
1 saliero stiebas
1 česnako skiltelė
1 lauro lapas
Rozmarino šakelė
Druska, juodieji pipirai
50 ml raudono vyno acto
200 ml raudono vyno
100 ml portveino
500 ml žvėrienos (arba jautienos) sultinio
Stirnos kaulus susmulkiname ir pakepiname puode kol gerai apskrus. Po to sudedame stambiai supjaustytas daržoves ir taip pat pakepiname. Supilame actą, vyną ir portveiną, verdame, kol liks 1/5 skysčio.
Supilame sultinį, sudedame likusius prieskonius ir verdame kol nuvirs per pusę, po to perkošiame. Prieš patiekiant į padažą galima įmaišyti kelis šalto sviesto kubelius, tai suteiks padažui blizgesį ir reikiamą konsistenciją.
Lazdyno riešutų pagardas
40 g lazdyno riešutų
100 ml alyvuogių aliejaus
30 g vakarykštės duonos riekelių
1/2 tarkuotų apelsino žievelių
1 skiltelė česnako
1,5 šaukšto smulkintų petražolių
1 šaukštas chereso acto
Duonos riekeles apskrudiname aliejuje, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir atvėsiname. Viską susmulkiname grūstuvu arba mikseriu.
Kepti grybai
100 g baravykų
100 g voveraičių
100 g raudonviršių
Šlakelis alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelė
Čiobrelio ir rozmarino šakelė
Druska, pipirai