2 porcijos

Produktai:

2 baklažanai,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 smulkintas svogūnas,
4 smulkintos česnako skiltelės,
50 g virtų ryžių,
12 vyšninių pomidorų (perpjaukite perpus),
50 g žalių alyvuogių be kauliukų (susmulkinti),
sauja smulkintų bazilikų,
125 g mocarelos,
džiūvėsėlių.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

2. Baklažanus išilgai perpjaukite perpus, kotelio nenupjaukite. Aštriu peiliu palei kraštus padarykite įpjovas, palikite apie 1 cm storio sieneles.

3. Su arbatiniu šaukšteliu išskobkite minkštimą iš keturių baklažanų puselių. Aptepkite baklažanus aliejumi ir sudėkite į kepimo skardą. Uždenkite folija ir kepkite 20 min.

4. Keptuvėje apkepkite svogūnus, suberkite smulkintą baklažanų minkštimą ir pakepkite dar 5 – 10 min. suberkite česnakus ir pomidorus. Po 3 min. suberkite alyvuoges, bazilikus, ryžius, mocarelą, prieskonius.

5. Kai baklažanai suminkštės, sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Ištraukite baklažanus iš orkaitės, sudėkite į puseles įdarą, apibarstykite džiūvėsėliais, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 15 – 20 min.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją