Kaip sako pati Beata, jai šis didžiulis projektas, kuri ji įgyvendino kartu su „Vilniaus duona“, buvo rimtas iššūkis. „Tame kelyje, kurį teko nueiti ieškant geriausio duonos recepto, buvo minučių, kai aš tiesiog sproginėjau nuo gerų emocijų ir entuziazmo, bet būdavo ir tokių akimirkų, kai galvodavau - o kas bus jei nepavyks ir žmonėms duona nepatiks, net pamąstydavau, gal apsisukti ir grįžti atgal į savo virtuvę... Bet dabar, kai jau laikau rankose „Beatos virtuvės“ duonos pakuotę, tokią visą ryškią, linksmą, kitokią, kai jau galiu pavaišinti savo draugus ilgai su „Vilniaus duonos“ technologe Audrone Jukavičiūte tobulinta duona, džiaugiuosi, kad išdrįsau pasiūlyti Lietuvos žmonėms paragauti savo sukurtos duonos“,- sako Beata.
Beata pasakoja, kad kurdama šią duoną didžiausio palaikymo sulaukė iš savo šeimos. „Kai sulaukiau pasiūlymo išmėginti savo jėgas, sukuriant duonos receptą visai Lietuvai, buvo, berods, sausis, dar gyvenome Londone, bet jau planavome persikraustymą į Lietuvą. Taigi pirmiausiai mano vyras Tomas paragino mane pamėginti iškepti tokią duoną, kokią mėgtų visa mūsų šeima, nes Tomui, baltos duonos valgytojui, mūsų juoda ruginė nekėlė didelio susižavėjimo“, - pasakoja Beata.
Po ilgų repeticijų namuose, kūrybinių diskusijų ir bandomųjų duonos partijų ragavimų, Beata pristato dvi naujas duonas. Tai sumuštinių duona, pilna įvairiausių grūdų ir sėklų: moliūgų, saulėgrąžų, aguonų, auksinių ir tamsių linų sėmenų.
„Manau, kad Lietuvos duonos gamintojai visi iki vieno tikrai verti pagyrimų, nes ko jau ko, bet duonos gaminių pas mus tikrai netrūksta. Tikiuosi, kad linksma ir skani duona taip pat ras kelią į jūsų namus“, - sako Beata.