6 porcijos

Produktai tešlai:

280 g miltų,
140 g margarino,
45 g sviesto ir šiek tiek sviesto kepimo formai ištepti,
4 – 6 šaukštai vandens,
2 šaukštai cukraus,
druskos.

Įdarui:

1 kg obuolių,
1 citrinos sultys,
10 šaukštų rudojo cukraus,
1 šaukštelis cinamono,
0,5 šaukštelio imbiero,
80 g razinų,
3 šaukštai romo.

Kaip gaminti:

1. Romą šiek tiek pašildykite, į jį sumerkite razinas.

2. Miltus persijokite į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos, cukrų, kubeliais supjaustytą sviestą ir margariną. Palengva pildami vandenį užmaišykite vientisą tešlą.

3. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 val. įdėkite į šaldytuvą.

4. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite obuolių skilteles citrinos sultimis, apibarstykite cukrumi, cinamonu, imbieru, suberkite citrinas su romu, išmaišykite.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

6. Kepimo formą aukštais kraštais ištepkite sviestu. 2/3 tešlos iškočiokite į ploną lakštą, įleiskite į kepimo formą taip, kad kraštai išsikištų virš kepimo formos, sudėkite įdarą.

7. Likusią tešlą iškočiokite į kepimo formos skersmens lakštą, subadykite šakute ir uždenkite juo įdaru. Tešlos kraštus užspauskite, likučius nupjaukite.

8. Kepkite 50 – 55 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)