Produktai:

2,5 stiklinės miltų + 2 šaukštai įdarui,
150 sviesto + šiek tiek skardai patepti,
6 šaukštai šalto vandens,
2 šaukštai aliejaus,
0,75 stiklinės cukraus tešlai + šaukštas įdarui + šiek tiek pyragui apibarstyti,
pieno, 1 – 1,5 kg obuolių,
žiupsnelis malto muskato riešuto,
1 šaukštas citrinos sulčių,
2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės.

Kaip gaminti:

1. Miltus sumaišykite su druska, cukrumi ir sviestu (jį supjaustykite kubeliais). Kruopščiai išmaišykite. Supilkite aliejų ir vandenį, užminkykite tešlą.

2. Suvoliokite tešlą į rutulį, padalinkite perpus, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 2 val. įdėkite į šaldytuvą.

3. Obuolius nulupkite, išimkite sėkleles, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į lėkštę, suberkite miltus, cukrų, muskato riešutą, tarkuotą citrinos žievelę, įpilkite citrinos sultis ir viską išmaišykite.

4. Vieną dalį tešlos iškočiokite į ploną lakštą, įklokite į sviestu išteptą kepimo skardą, ant viršaus sudėkite įdarą.

5. Likusią tešlą iškočiokite, supjaustykite juostelėmis, jas sudėliokite ant įdaro tinkleliu. Apšlakstykite paviršių pienu ir cukrumi. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 min., paskui – 1 val. 170 laipsnių orkaitėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)