SVEIKINAME NUGALĖTOJAS: Editą A., Austę, Olgą, Deimantę ir Laimą. Su nugalėtojomis susisieksime elektroniniu paštu.

*******************

Kepti pievagrybiai

Jums reikės:

Pievagrybių (apytiksliai 0,5 kg.)
Majonezo (reiks apytiksliai 7-8 šaukštų)
Prieskonių (kuriuos labiausiai mėgstate), druska

Majonezą (kurį labiausiai mėgstate) sumaišome su prieskoniais, įdedame šiek tiek druskytės ir viską supilame ant pievagrybių (pievagrybius prieš tai nuplauname ir paruošiame marinavimui).

Atsargiai permaišome, kad visi pievagrybiai būtų ištepti majonezu ir paliekame kelioms valandoms pasimarinuoti. Kepame ant grotelių, jei didesni, galite atsargiai suverti ir ant iešmo. Be proto skanu vieni ir labai dera kaip garnyras prie keptos mėsos ant grotelių, ar šašlyko.

Skanaus!

Jurgita G.

*****************

Rytietiškas šašlykas ant grilio

Jums reikės:

500 g vištienos krūtinėlės,
1 vnt vidutinio kalafijoro,
Agurklės lapų (dekorui).

Marinatui:

2 česnako skiltelių,
1 šaukštelio imbiero,
1 šaukštelio kmynų (malto indiško cumin),
0,5 šaukštelio gelsvės,
0,5 šaukštelio kario,
150 g natūralaus jogurto,
1 vnt citrinos sulčių.

Gaminimo eiga:

Krūtinėlę supjaustome ir pamarinuojame marinate (česnakas, imbieras, kmynai, gelsvės, karis, citrinos sultys ir jogurtas) 2 – 3 valandoms. Likus valandai iki kepimo, kalafijorą supjautome panašaus dydžio gabalėliais kaip ir mėsą ir sumaišome su marinuojama mėsa.

Tuomet ant medinių iešmelių (prieš tai išmirkytų vandenyje) pakaitomis suveriame kalakutieną ir kalafijorus.

Kepame ant grilio kol apskrus.
Galima patiekti vienus ar su ryžiais.

Skanaus!

Pievagrybiai su sūriu ir migdolais (ant grilio)

Jums reikės:

500 g pievagrybių (geriau didesni arba griliui skirti);
0,5 citrinos;
1/3 stiklinės sezamų aliejaus;
aitriųjų paprikų (0,5 šaukštelio);
pipirų (pagal skonį);
druskos (pagal skonį);
čiobrelių (pagal skonį);
krapų (pagal skonį);
120 g mozarellos sūrio;
1 saujos migdolų riešutų;

Gaminimo eiga:

Pievagrybiai pamarinuojami 1 – 2 val. marinate, kurį sudaro: citrinos sultys, sezamų aliejus, džiovinti čiobreliai, aitriosios paprikos, druska, pipirai.

Tuomet išskuobiamas pievagrybių visus ir dedamas įdaras (tarkuotas mozarella sūris, malti migdolų riešutai, druska, pipirai, krapai). Įdaryti grybai sumaunami ant medinių iešmelių ir kepami grilyje.

Skanaus!

Edita A.

*******************

Neatskiriami draugai: svogūnai ir šašlykas

Griliaus patiekalai – neatsiejama vasaros iškylų dalis, todėl neretai tenka pasukti galvą, ką čia naujo pačirškinti ant laužo. Neseniai išbandžiau vieną paprastą, bet tikrai ne prastą, o netgi labai gardų mėsos marinavimo būdą.

Jums reikės (4 asmenims):

1 kg sprandinės (žinoma, galima rinktis ir kitą, Jums patinkančią, mėsą)
1 kg svogūnų
Druskos
Pipirų

Mėgstamų prieskonių rinkinio (aš renkuosi prieskonių mišinį, į kurio sudėtį įeina česnakas, petražolės, paprika, svogūnų laiškeliai ir kitos lietuviškos žolelės).

Šio patiekalo paslaptis – toks pats svogūnų kiekis kaip ir mėsos, t.y. jeigu marinuojame 1 kg sprandinės, mums reikės ir 1 kg svogūnų.

Svogūnus sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome bei gerai įtriname sprandinės gabalėlius. Pabarstome norimu kiekiu druskos ir prieskonių. Aš dažniausiai mėsytę marinate palaikau parą, bet jeigu laikas spaudžia, užtenka ir 4 valandų.

Belieka tik susikurti laužą ir skaniai iškepti mėsytę bei patiekti su Jums patinkančiu garnyru.

Skanių ir smagių vasaros iškylų!

Austė

*****************

Vištiena medaus padaže

Reikės:

Vištienos kulšelės, sparneliai - 1 kg
Medus - 4 v.š.
Sojos padažas - 1 v.š.
Aliejus - keli v.š.
Juodieji pipirai, druska - pagal skonį
Aitrieji pipirai - mažas žiupsnelis

Iš visų nurodytų produktų padaryti marinatą ir įdėti vištienos gabaliukus. Palikti marinuotis kelias valandas, galima per naktį. Kepti ant žarijų kol gražiai apskrus.

Nuotraukoje pavaizduota rankų darbo kepsninė. Labai šauni idėja, nes nereikia daug malkų ir galima kepti ant ugnies, nelaukiant kol susidarys anglis.

Skanaus :)

Olga

***************

Hamburgeriai su dūmo kvapu ant griliaus

Šiam labai paprastam ir visų mėgstamam receptui reikės:

500 g mėsos faršo (perpus jautiena su kiauliena)
2 svogūnų
Šviežių daržovių (agurko, pomidoro, salotų lapų, svogūnų laiškų, ridikėlių ir t.t.)
Pomidorų padažo
Majonezo
Bandelių

Gaminame:

Į mėsos faršą supjaustome vieną svogūną, įberiame druskos, pipirų ir mėgstamų prieskoninių žolelių (galima įdėti šaukštą grietinės, kad mėsa geriau sukibtų ir būtų minkštesnė). Suformuojame nestorus kotletukus ir kepame grilyje.

Prieš baigiant kepti mėsos paplotėliams, ant griliaus taip pat paskrudiname bandeles. Tuoj pat, kol neatšalo formuojame hamburgerius – patepame abi bandelės puses pomidorų padažo ir majonezo mišiniu, dedame kotletuką ir mėgstamas daržoves (svogūno žiedus, pomidoro ir agurko riekeles, salotų lapus). Jei pageidaujate galima uždėti ir sūrio riekelių. Skanaujame.

Deimantė

**************

Labai skanus marinatas

Kepti galima ant grilio, orkaitėje arba keptuvėje. Skaniausia, žinoma, yra iškepta ant grilio.

Marinato kiekio užtenka vienai vištai, supjaustytai gabalais, arba 4 - 6 vištienos krūtinėlėms paruošti.

Marinatui reikės:

1/4 st. (60 ml.) obuolių acto,
1/3 st. (100 ml) rudojo cukraus,
3 v.š. garstyčių,
3 sk. trinto česnako,
1 žalios ar geltonos citrinos sulčių,
2,5 a.š. druskos,
1/2 a.š. juodųjų pipirų,
2 v.š alyvuogių aliejaus.

Dideliame dubenyje, gerai išmaišome visus produktus marinatui. Jei naudojame vištienos krūtinėlę, ją šiek tiek išmušame plaktuku iki 1 - 1,5 cm storumo. Vištieną išvoliojame marinate, uždengiame ir marinuojame 2 - 12val. Ir kepame.

Skanaus:)
Laima

***************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)