Baziliko šerbetas

Ingredientai:

Vanduo 657 g
Šviežias bazilikas 5 g
Cukrus 280 g
1 Kiaušinio baltymas
Citrinų sultys 50 g

Smulkiai sutrinkite šviežio baziliko lapus su cukrumi. Baziliką su cukrumi užpilkite vandeniu ir dar kartą pertrinkite smulkintuvu. Supilkite masę į puodą (geriausiai tinka vandens vonelė), pastatykite ant ugnies ir maišykite su šluotele. Kai masė pasieks 60 laipsnių, įmuškite kiaušinio baltymą ir plakite toliau.

Įkaitus iki 85 laipsnių, nuimkite nuo ugnies ir greitai atšaldykite puodo turinį iki 4 laipsnių, tada supilkite citrinos sultis. Palikite masę bręsti per naktį, o vėliau suplakite su naminiu ledų gaminimo aparatu pagal gamintojo instrukciją.

Rokforo sūrio ledai

Ingredientai:

Riebus pienas 733 g
Riebi grietinėlė 23 g
Nugriebto pieno milteliai 19 g
Cukrus 130 g
Druska 4 g
Rokforo sūris 80 g

Supilkite pieną ir grietinėlę į didelį puodą ir maišydami pilkite pieno miltelius. Supylę miltelius, gerai pertrinkite smulkintuve. Masei pasiekus tinkamą karštį greitai atšaldykite puodo turinį iki 4 laipsnių ir sudėkite Rokforo sūrį. Palikite masę bręsti per naktį, o vėliau suplakite su naminių ledų gaminimo aparatu pagal gamintojo instrukciją.

Paskanauti kol kas vienintelių Lietuvoje gaminamų natūralių ledų „Chocolate Naive“ kvietimu į restoraną „California Tapas & Wine“ trečiadienio vakarą atskubėjo daug žinomų veidų.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)