******************

SKAITYTOJŲ RECEPTAI

******************

Pyragas „Kiaušinienė“

Paruošimui Jums reikės:

4 Kiaušinių
4 valg. šaukštų miltų
4 valg. šaukštų cukraus

Gaminimas:

Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę.Viską gerai išmaišyti ir supilti tešlą į kepimo skardą,išklotą kepimo popierium,kepti 12-15 min,200c.

kremui:

1 didelis kiaušinis,vienas trynys
50 g cukraus
25 ml miltų
300 ml pieno,truputis vanilės
1 skardinė konservuotų abrikosų

Iškepusį biskvitą atvėsinti,ant jo užtepti išvirtą ir atvėsintą kremą ir papuošti abrikosais.

Kremo gaminimas

Kiaušinį, trynį ,cukrų ir miltus gerai išplakti. Puode pieną pakaitinti, bet neužvirti, kiaušinių masę nuolat maišant supilti į pieną ir trumpai pavirti.

Šitoks pyragas tikrai papuoš kiekvieno velykinį stalą...

Citrinų pyragas

Paruošimui Jums reikės:

2 Citrinos sultys
250 g miltų
5 valg. šaukštas vandens
150 g cukraus
200 pagal skonį grietinėlės 35 %
4 kiaušinių tryniai
125 g šalto sviesto
150 g cukraus pudros
įdarui 300 ml vandens
100 g kukurūzų krakmolo
viršui 4 kiaušinių baltymai

Gaminimas:

Paruošti tešlą, šaltą sviestą su persijotais miltais ir cukrumi sukapoti peiliu, supilti vandenį ir suminkyti tešlą. Tešlą iškočioti, ir iškloti kepimo formą 23 cm tešla. Paplotį subadyti šakute ir palaikyti šaldytuve apie pusvalandį, tada kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 min.

Kremas. Vandenį, cukrų, krakmolą išmaišyti su citrinų sultimis, žievelėm ir ant mažos ugnies pavirti. Puodą nukelti ir po vieną įmaišyti trynius, paskui supilti grietinėlę. Šitą pyragą kepiau savo brangiai mamytei...

Tirštą citrininį kremą supilti ant atšalusios tešlos ir kepti 150 c apie 20 min.

Kiaušinių baltymus su citrinos rūgštele ir cukraus pudra išplakti iki blizgių putų. Konditeriniu maišeliu arba šaukštu baltymų masę paskirstyti ant citrinų kremo.

Kepti 175 c apie 15 min. Pyragą atvėsinti ir pabarstyti pudra.

Pyragas labai skanus, kvepiantis citrinom...

Velykiniai krepšeliai

Paruošimui Jums reikės:

5 Kiaušiniai
200 g sviesto
200 g miltų
200 g cukraus

Gaminimas:

Kiaušinius atsiskirti. Baltymus išplakti iki putų ir atsidėti į šoną.
Minkštą sviestą plakti mikseriu, iš lėto pilti kiaušinio trynius ir toliau plakti. Berti cukrų ir plakti. Berti miltus ir vėl gerai išplakti. Pačiame gale sukrėsti išplaktus baltymus ir padaryti tirštoką masę.

Aš kepiau elektrinėj vaflinėj. Tai jos jokiais riebalais papildomai netepiau. Tiesiog dėjau po šaukštą masės ir kepiau. Iškepusį blynelį greitai dedam ant apvestos stiklinės, kad įgautų krepšelio formą, į jį dedam varškės kremo ir papuošiam persiko pusele... štai jums velykinis krepšelis, ale kiaušinienė...

Kremui:

200 g grietinėlės 36 riebumo, cukraus pagal skonį, truputis vanilės, nutarkuota vienos citrinos žievelė. Visus produktus sudedam į indą ir suplakame mikseriu, gautu kremu įdarome pyragaičius. Skanaus.

Morkų tortas su varškės-grietinėlės kremu

Tortas labai sodraus skonio,drėgnas nuo morkų,labai sotus... gaivus nuo varškės kremo...

stiklinė - 250 ml

2 stiklinės miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
2 arbat.š. sodos
2 arbat.š. cinamono
žiupsnelis druskos

600 g morkų (jau nuskustų ir smulkiai sutarkuotų, aš jas susmulkinau smulkintuvu]
150 g lazdyno riešutų (kapotų)
100 g kokoso drožlių
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
4 kiaušiniai (didesni)

Gaminimas:

viename dubenyje sumaišome išsijotus miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Kitame - tarkuotas morkas, lazdyno arba kitus riešutus ir kokosą. Į didesnį dubenį supilam aliejų ir cukrų, plakam kol pradės darytis vientisa masė, tada po vieną mušam kiaušinius, gerai išplakam.

Į aliejaus, cukraus, kiaušinių masę suberiam miltų mišinį ir išmaišom, bet nepermaišom. Kai jau nebus matyt sausų miltų, įmaišom morkų - riešutų mišinį. Viską gerai išmaišom ir padalinam į 3 dalis.

25 cm formą išklojam kepimo popieriumi, kraštus patepam sviestu, krečiam dalį tešlos, kepam iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Ar iškepęs biskvitas patikrinam pagaliuku. Taip iškepam visus tris. Ataušinam.

Kremas:

500 g varškės
1 stiklinė cukraus
vanilino mažas pakelis
400 ml grietinėlės

citrinos žievelės ir sulčių pagal skonį.

Gaminimas:

Varškę išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, pridedam išplaktą grietinėlę, citrinos ir išmaišom.

Surenkam tortą: paplotis - kremas, paplotis - kremas, paplotis - kremas.

Suteptą tortą galima puošti plakta grietinėle arba kaip jūs mokat ir norit... aš papuošiau marcipaniniais viščiukais...

Jolanta.M

**********************

Šokoladiniai keksiukai su karamele ir riešutais

Reikės (12 keksiukų):

110 g sviesto
100 g tamsaus šokolado
4 šaukštų kakavos (jei naudosite tą tikrąją karčiąją, o ne tokias, kaip nesquik, užteks ir poros)
170 g cukraus (3/4 vš)
4 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
puodelio (110g) miltų
skardinės rududu karamelės (užteks pusės skardinės maždaug)
graikinių riešutų

Gaminam:

Sviestą ištirpiname ant mažos ugnies, maišydami kartu su šokoladu.
Įmaišom kakavos, cukraus ir vanilinio cukraus, viską gerai išmaišom.
Ištirpdytą masę supilam į dubenį, įmušam kiaušinius.
Įberiam kepimo miltelių ir miltus.

Viską gerai išplakam iki vientisos masės. Masė kvepės šokoladu, bus tamsiai ruda,tirštą,bet nesunkiai bėgs nuo šaukšto,tad jei taps per skysta - įberkit miltų, jei per tiršta - įmuškit kiaušinį.

Į formeles pilam po vieną šaukštą tešlos, tada dedam po šaukštelį karamelės, vėl tešlos ir ant viršaus užbarstom trupintais riešutais.
Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių temperatūros ir kepam apie 30 min,kol gražiai iškils.

JOKIU BŪDU NEATIDARINĖKIT ORKAITĖS ANKŠČIAU NEI PO 25 min.,NES KEKSIUKAI SUBLIŪKŠ.

Atvėsusius keksiukus galite pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus! :)
Ingrida B.

********************

Morkų skanėstai zuikučiams ir vaikams

Jums reikės:

200 g morkų tarkių (naudojau tuos, kurie lieka po sulčių spaudimo paprasta sulčiaspaude);
200 g sezamo sėklų;
6 – 8 v.š. auksaspalvio sirupo (Dan Sukker);
4 v.š. graikiškų riešutų aliejaus.

Gaminimo eiga:

Visus patiekalui reikalingus produktus t.y. morkų tarkius, kurie lieka po sulčių spaudimo paprasta sulčiaspaude, sezamo sėklas, auksaspalvį sirupą sudedame į indą ir išmaišome iki tokios kibios masės, tuomet masę dedame į nedideles silikonines formeles kepimui (naudojau zuikučių, antyčių ir kiaušinių formeles), tačiau nieko nekepame, o tik porą valandų atšaldome šaldytuve, kuomet skanėstai jau lengvai išsiims iš formelių.

Sveika ir skanu! Tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems ir papuošia bei paskanina Jūsų Velykų stalą!

Šokoladiniai kiaušiniai ant pagaliuko „Tinginiams“

Reikalingi produktai:

400 g. sausainių „Gaidelis“ (ar kažkokių panašių) trupinių;
180 g. sviesto;
1 kondensuoto pieno indelio;
4 – 6 v. šaukštai kakavos miltelių;
Sauja migdolų (galima naudoti ir kitokius riešutus);
Įvairių pabarstukų: sezamo seklų, kokoso drožlių ir kt.

Gaminimo eiga:

Sviestą reikia ištrinti, sumaišyti su kondensuotu pienu, kakava, sausainių trupiniais (geriausia sausainius tiesiog sutrupinti ar sumalti) ir viską gerai išmaišius, bent pusvalandį palaikyti šaldytuve, kad tešla pastingtų.

Tuomet šiek tiek aliejumi išteptom rankom jau galima formuoti kiaušinius į kurių vidų įdedamas siurprizas: migdolo, lazdyno, graikiškas ar koks kitoks riešutas. Kiaušinio išorė apvoliojama sezamo seklų, kokoso drožlių ar papuošimų rutuliukuose (čia jau kiekvieno fantazija), kiaušiniai pasmeigiami ant pagaliukų ir vėl bent valandai patalpinami į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus!

Velykų boba

Jums reikės:

Tešlai:

500 g miltų
150 g sviesto
150 g razinų
100 g šaldytų ar džiovintų spanguolių
170 ml pieno
150 g cukraus
4 kiaušinių trynių
7 g sausų mielių
50 g vermuto ar romo

Glajui:

200 g cukraus pudros
15 g vermuto ar romo, kuris liko nusunkus razinas
5 g citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Razinas prieš gerą valandą reikia užpilti su vermutu kad išbrinktų, atšildyti spanguoles. Tuomet visus produktus, išskyrus razinas ir spanguoles sudėti į duonkepę ir nustatyti „Normal“ režimą. Po pagrindinio tešlos maišymo proceso (pas mane susignalizuoja), sudėti razinas, spanguoles ir tiesiog palaukti kol tešla bus iškildinta ir Velykinė BOBA iškeps.

Taigi, beliks iš glajui skirtų produktų sumaišyti glajų ir aplieti Bobą.

Greita, skanu ir paprasta!

Edita A.

******************

Kakavinis varškės pyragas

Ingredientai:

250 g miltų
250 g cukraus arba cukraus pudros
50 g kakavos
200 g sviesto arba margarino
400 g paprastos arba švelniosios pertrintos varškės
pusė indelio saldaus kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
1 šaukštas grietinės

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180º C.

Kombaine išmaišykite miltus, cukrų (cukraus pudrą), kakavą ir sviestą. Maišykite pulso režimu, kol susidarys trupiniai. Vietoj kombaino galite naudoti mikserį. Jei tešla per sausa, įdėkite grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines. Likusius suberkite į kepimo formą ir paspauskite, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Paruoškite įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.

Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 min. Kai kremas šiek tiek sutirštės, užberkite likusius trupinius. Tada vėl pašaukite į orkaitę dar 25 – 30 min. Pyragas skaniausias šaltas.

Greta S.

********************

Aguonų pyragas

125 g sviesto ar kepinių margarino
Pusė stiklinės cukraus pudros
1 apelsinas
1stiklinė miltų
Pusė stiklinės pieno
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus
Beveik pilna stiklinė aguonų
0,5 a šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušiniai
100 g juodojo šokolado

Nutarkuojame apelsino žieveles. Ir sviestą cukraus pudrą, vanilinį
cukrų išsukame iki purumo. Įmušame kiaušinius ir dar gerai išplakam. Suberiam miltus, aguonas, kepimo miltelius ir supilame pieną. Tešlą
supilame į kepimo indą (išteptą sviestu arba išklotą kepimo popieriumi, jeigu kepimo forma silikoninė ,tai nieko nereikia ) ir kepame 40 min 180 c.

Kai pyragas atvės ištirpiname juodąjį šokoladą, išspaudžiame apelsino
sultis, sumaišome su šokoladu ir apipilame pyragą.

Sveikas Velykiškas tortas

Biskvitams:

300 g miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
2 arb.š. sodos
2 arb.š. cinamono
žiupsnelis druskos
650 g morkų
100 g lazdyno riešutų
100 g anakardžių riešutų
100 g kokoso drožlių
200 g rudojo cukraus Dan Sukker "Farinas"
200 g saulėgrąžų aliejaus
4 kiaušiniai

Kremui:

650 g varškės
100 g Dan Sukker cukraus pudros
3 šaukštai morkų sirupo(galima ir nedėti)
400 g grietinėlės, plakamosios (36 % rieb.)
citrinos sulčių pagal skonį

Įkaitintinam orkaitę iki 160 C temperatūros. Viename dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.

Sutarkuojame smulkesne nei burokine tarka morkas.

Kitame dubenyje sumaišyti tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.

Trečiame dubenyje aliejų gerai išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant į aliejaus plakinį įmaišyti miltų mišinį. Maišom tol, kol nelieka sausų miltų. Paskiausiai į tešlą įmaišyti morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.

Paruoštą biskvitų tešlą padalinti lygiai į tris dalis ir kepti apie 40 minučių. Jeigu turite tris kepimo formas, kepkite visus tris iš karto, aš neturėjau, tad kepiau kiekvieną biskvitą atskirai, vis patikrindama mediniu pagaliuku ar iškepę. Iškepusius biskvitus atvėsiname.

Laikas ruošti kremą: varškę gerai pertriname tol, kol visiškai neliks gumuliukų. Pertrintą varškę išplakti su cukraus pudra ir įpilti morkų sirupo(jeigu neturite, gali įdėti šaukštą romo ar vanilinės esencijos).

Atskirame inde išplakame gerai grietinėlę iki standžių putų. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į varškės masę. Pagardiname citrinos sultimis.

Laikas pertepti tortą: ant lėkštės viršutine dalimi į apačią dėti vieną biskvitą. Jį aptepti trečdaliu varškės kremo. Ant kremo viršutine puse į apačią dėti antrą biskvitą ir taip sutepame, ant paskutinio biskvito aptepti likusiu varškės kremu ir puošti riešutais, mėtomis, braškėmis. Kelias valandas
palaukiam ir skanaus.

Velykų pyragas

2 kiaušiniai
100 g cukraus
1 šaukšt. vanilinio cukraus
100 g sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
200 g miltų
1 pakelis pudingo
200 g konservuotų persikų

Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite kartu, sudėkite sviestą (jį pirmiau išlydome), įmaišykite kepimo miltelius ir miltus. Gautą tešlą sudėkite į riebalais pateptą skardą.

Paruoškite įdarą: pudingo miltelius išleisti su trupučiu šalto pieno ir supilti į likusį, užvirintą su cukrumi pieną ir maišant kaitinti iki kol sutirštės. Gautą pudingą supilti ant tešlos, supjaustyti ir
uždėti ant viršaus persikus ir kepti įkaitintoje orkaitėje 180°C apie 20 min.

Skanaus

Neringa L.

*************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)