8 porcijoms reikės:

200 gramų trapių sausainių,
50 gramų sviesto,
1 š. cukraus,
1,5 šaukšto citrininio likerio,
500 gramų riebios varškės,
250 gramų maskarponės,
50 gramų cukraus,
3 šaukštų medaus,
3 kiaušinių,
1 citrinos žievelės ir sulčių.

Kaip gaminti:

1. Sausainius sutrupinkite, išmaišykite su lydytu sviestu, cukrumi ir likeriu. Sudėkite šią masę į formos su nuimamais kraštais dugną, suspauskite ir pastatykite pusei valandos į šaldytuvą.

2. Varškę ir maskarponę išplakite su cukrumi, 2 šaukštais medaus, tarkuota cirtinos žievele ir sultimis. Plakdami įmuškite po vieną kiaušinį.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Perpilkite varškės ir sūrio masę į formą ant sausainių pagrindo, tuomet kepkite pyragą apie valandą, dar valandai palikite, kad atvėstų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)