8 porcijoms reikės:
200 gramų trapių sausainių,
50 gramų sviesto,
1 š. cukraus,
1,5 šaukšto citrininio likerio,
500 gramų riebios varškės,
250 gramų maskarponės,
50 gramų cukraus,
3 šaukštų medaus,
3 kiaušinių,
1 citrinos žievelės ir sulčių.
Kaip gaminti:
1. Sausainius sutrupinkite, išmaišykite su lydytu sviestu, cukrumi ir likeriu. Sudėkite šią masę į formos su nuimamais kraštais dugną, suspauskite ir pastatykite pusei valandos į šaldytuvą.
2. Varškę ir maskarponę išplakite su cukrumi, 2 šaukštais medaus, tarkuota cirtinos žievele ir sultimis. Plakdami įmuškite po vieną kiaušinį.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Perpilkite varškės ir sūrio masę į formą ant sausainių pagrindo, tuomet kepkite pyragą apie valandą, dar valandai palikite, kad atvėstų.
Skanaus!