4 porcijoms Jums reikės (porcijoje – 350 kalorijų):

· 200 gramų špinatų
· Po 20 gramų petražolių ir krapų
· 1 skiltelės česnako
· 200 gramų 20 proc. riebumo varškės
· 2 kiaušinių
· 150 gramų kietojo sūrio
· 170 gramų miltų
· Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

1) Špinatus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Žalumynus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir taip pat smulkiai supjaustykite. Viską sutrinkite trintuve.

2) Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinius, sudėkite tarkuotą kietąjį sūrį ir miltus. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Sumaišykite su trintuvu susmulkintais žalumynais. Iš gautos masės formuokite rutuliukus – juos valandai palikite stingti šaldytuve.

3) Atšalusios varškės ir špinatų rutuliukus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite maždaug minutę, kol rutuliukai iškils į paviršių. Patiekti su grietine ir pabarsčius smulkintais krapais.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)