Trinta moliūgų sriuba su skrebučiais

4 porcijas pasigaminsite per 2 valandas

Jums reikės:

· 3 valgomųjų šaukštų sviesto
· Pusės smulkiai supjaustyto svogūno
· Druskos
· 2 šakelių čiobrelio
· 1 maždaug kilogramo svorio kubeliais supjaustyto moliūgo
· 1 arbatinio šaukštelio cukraus
· 3 valgomųjų šaukštų riebios grietinėlės
· Maltų juodųjų pipirų

Pateikimui reikės:

· 4 nedidelių moliūgų
· po 0,5 šaukštelio druskos ir cukraus
· moliūgų sėklų
· duonos skrebučių
· čili pipiro arba raudonosios paprikos miltelių (pagal skonį)
· pakepintos šoninės
· smulkintų svogūnų laiškų, petražolių

Gaminimas:

1) Mažuosius moliūgus išskobkite – pasidarykite iš jų indelius sriubai. Iki 200 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Išskobtų moliūgų vidų ištrinkite druska ir cukrumi. Tuomet sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite orkaitėje maždaug 20-35 minutes, kol suminkštės.

2) Kai jau turite, kur sriubą išpilstyti, belieka ją išsivirti. Ant silpnos ugnies keptuvėje ištirpdykite sviestą. Suberkite svogūną, pagardinkite šaukšteliu druskos. Tuomet į keptuvę turėtų keliauti čiobrelio šakelės. Viską gerai išmaišykite ir kepkite ant silpnos ugnies maždaug 5 minutes.

Į keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą, paskaninkite cukrumi. Po 3-4 minučių masę perdėkite į puodą, užpilkite 5 stiklinėmis vandens ir leiskite užvirti. Ant silpnos ugnies sriubą virkite 15-20 minučių.

3) Išvirusią sriubą sutrinkite trintuvu, supilkite grietinėlę, pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais.

4) Sriubą išpilstykite į pasigamintus moliūginius dubenėlius, papuoškite duonos skrebučiais, žalumynais, moliūgų sėklomis, pakepinta šonine, čili pipirais ar paprika. Skanaus J

Kuskusas su moliūgais ir aviena

6 porcijas pagaminsite per 1,5 valandos

Jums reikės:

· 400 gramų avienos
· 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
· 2 didelių svogūnų
· 1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos
· 1 arbatinio šaukštelio malto imbiero
· Ketvirtadalio šaukštelio malto cinamono
· Čili pipirų – pagal skonį
· 4 stiklinių vandens
· 500 gramų minkšto moliūgo
· 0,3 stiklinės razinų
· 400 gramų konservuotų avinžirnių
· 275 gramai kuskuso
· Petražolių, druskos, pipirų

Gaminimas:

1) Avieną nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite druska bei pipirais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite.

2) Puode įkaitinkite aliejų. Jame kepkite avienos gabaliukus – po penkias minutes iš kiekvienos pusės. Tuomet sudėkite pjaustytus svogūnus ir kepkite dar 3 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, imbierą, cinamoną, čili pipirus, pagardinkite druska bei pipirais, viską gerai išmaišykite ir dar minutę patroškinkite.

3) Į puodą supilkite 4 stiklines vandens, leiskite užvirti, tuomet uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį. Mėsą troškinkite maždaug 1-1,5 valandos. Ji turi tapti itin minkšta. Nugriebkite į paviršių iškilusius riebalus. Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą moliūgą, razinas ir konservuotus avinžirnius. Troškinkite dar 30-40 minučių. Kol mėsa troškinasi, pagal ant pakelio nurodytą paruošimo būdą, pasigaminkite kuskusą.

4) Į lėkštes pridėkite kuskuso, ant viršaus – mėsos su daržovėmis ir kuo daugiau padažo. Papuoškite petražolių šakelėmis.

Riešutinis moliūgų pyragas su plakta grietinėle

8 porcijas pagaminsite per 1 valandą ir 15 minučių

Jums reikės:

Tešlai:

· 1 stiklinės ir 2 valgomųjų šaukštų miltų
· 0,3 stiklinės kepintų pekano riešutų
· 0,4 stiklinės cukraus
· 0,4 šaukštelio druskos
· 125 gramų šalto sviesto
· 1 trynio

Įdarui:

· 2/3 stiklinės riebios grietinėlės
· 425 gramų gatavos moliūgų piurė
· 3 didelių kiaušinių
· ¾ stiklinės rudojo cukraus
· 0,5 šaukštelio cinamono

Kremui:

· 1 stiklinės 35 proc. riebumo grietinėlės
· 3 valgomųjų šaukštų cukraus
· 1,2 šaukšto vanilės esencijos

Gaminimas:

1) Pirmiausia pasigaminkite tešlą. Sviestu ištepkite tortui skirtą kepimo formą. Trintuvu susmulkinkite riešutus, sumaišykite juos su miltais, cukrumi ir druska. Šaltą sviestą sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su miltu mišiniu, kol gausite rupius trupinius. Į masę sudėkite trynį, kurį prieš tai reikia išplakti su dviem šaukštais šalto vandens. Užminkykite tešlą, jeigu reikia - įliekite truputį šalto vandens. Suformuokite rutulį.

2) Tešla išklokite kepimo formą, rankomis išlyginkite taip, kad užsiriestų krašteliai – jie sulaikys įdarą.

3) Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

4) Pasigaminkite įdarą. Visas išvardytas sudedamąsias dalis sumaišykite į vientisą masę. Supilkite ją ant tešla išklotos formos. Orkaitėje kepkite maždaug 45 minutes. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti.

5) Pasigaminkite kremą. Grietinę su cukrumi ir vanilės esencija išplakite iki standžių putų.

6) Pyragą papuoškite plaktos grietinėlės kalneliais ir pabarstykite riešutais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)