8 porcijos, kepa 45 min., iš viso gaminama 1,45 val.

Tešlai reikės:

200 g šalto sviesto
2,5 stiklinės miltų
6 v.š. cukraus pudros
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynys
2-3 v. š. šalto vandens

Įdarui:

1 citrinos sultys,
2 kg obuolių,
1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto,
0,4 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės rudojo cukraus,
1,5 šaukštelio cinamono,
0,4 stiklinės miltų,
0,8 šaukštelio druskos,
2 šaukšteliai sviesto,
1 kiaušinio trynys,
2 šaukšteliai vandens.

Kaip gaminti:

1. Iš nurodytų produktų suminkykite trapią tešlą ir padėkite ją valandai šaltai.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Įstatykite vieną tešlos krepšelį į panašaus dydžio kepimo formą.

2. Įpilkite į dubenį šalto vandens, įspauskite citrinos sultis. Lupkite, pjaustykite obuolius mažomis skiltelėmis ir berkite į vandenį.

3. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į 3 dalis. Iš dviejų dalių iškočiokite 2 apskritus tešlos lakštus. Vieną iš jų įklokite ant apvalios kepimo formos dugno, paliekant kraštus.

4. Kai supjaustysite visus obuolius, nupilkite vandenį, skilteles nusausinkite, vėl suberkite į dubenį. Apšlakstykite vanile, apibarstykite cukrumi, cinamonu, miltais ir druska ir suberkite ant tešlos.

5. Sviestą supjaustykite gabalėliais, užberkite ant obuolių.

6. Antrą tešlos lakštą užvožkite ant pirmojo su obuoliais. Viršutinio krepšelio centre išpjaukite mažą skylutę, kad būtų kur išeiti garams.

7. Trečią krepšelį pasidėkite ant miltais pabarstyto stalo, išpjaukite kapelius. Likusią tešlą iškočiokite į lakštą ir išpjaustykite daugiau lapelių. Apdėliokite krepšelį lapeliais, tik neuždenkite skylutės.

8. Išplakite dubenėlyje trynį su vandeniu, paskui šepetėliu aptepkite lapelius.

9. Kepkite 25 min., paskui sumažinkite temperatūrą iki 176 laipsnių ir kepkite dar 35 – 40 mažiausiai valandai min., kol lapeliai gražiai apskrus ir ims burbuliuoti obuolių sultys. Prieš patiekdami, palikite pyragą atvėsti mažiausiai valandai. Patiekite su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)