Sardinė - nepaprastai gardi žuvelė. Ispanijos virtuvėje , beje, kaip ir viso Viduržemio regiono, ši plačiai paplitusi žuvis yra kepama , marinuojama, sūdoma, ruošiama kitais būdais. L.Čeprackas siūlo išmėginti jo marinuotų sardinių receptą.

Reikės:

500g nedidelių sardinių
200ml balto vyno acto
100ml vandens
50g cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1 didelis svogūnas
1 didelė morka
3 skiltelės česnako
Smulkintų petražolių
Gero alyvuogių aliejaus.

Kaip pasigaminti:

Taigi išvalome žuvis. Pradžioje atsargiai, nepažeisdami odos pašaliname žvynus (sardinės dažniausiai jų turi nedaug). Nuplėšiame galvą, su kuria išsitraukia ir dalis vidurių, žirklėmis prakerpame pilvą ir išvalome likusius vidurius, tada ištraukiame stuburinį kaulą, uodegą paliekame kaulą nukirpdami žirklėmis. Belieka žuveles nuplauti ir nusausinti.

Į indą, kuriame marinuosime sardines, sluoksniuodami dedame pjaustytą svogūną ir morką, tada ant viršaus sardines ir vėl morkas su svogūnais.

Į nedidelį puodą supilame actą ir vandenį , mišinį pašildome iki 70-80 laipsnių, tada suberiame cukrų ir druską, gerai išmaišome, kol ištirps. Marinatą atšaldome ir supilame ant sardinių, marinuojame 12-24h.

Praėjus šiam laikui sardines išimame iš marinato, gerai nusausiname, tada sudedame į gilesnę lėkštę, pabarstome smulkintų česnakų ir petražolėmis ir gausiai palaistome alyvuogių aliejumi.

Beje, taip paruoštas sardines šaldytuve galime laikyti iki 5 dienų.

Pirmadienį BTV realybės šou „Pragaro virtuvė” matysite, kaip dalyviams seksis paruošti šventinę vakarienę iš visos Lietuvos susirinkusiems garsiems svečiams. Viskas turi būti, kaip priklauso aukščiausio lygio restorane – užkandis, pagrindinis patiekalas ir desertas. Tačiau ar svečiai gaus viską, ko tikisi?

Realybės šou „Pragaro virtuvė” – pirmadienį 20.25 per BTV

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)