4 porcijos

Produktai:

100 gramų jautienos,
500 gramų raugintų kopūstų,
200 ml baltojo vyno,
300 ml vištienos sultinio,
1 lauro lapas,
4 vištienos filė,
6 kiaulienos kumpio juostelės,
4 šaukštai sviesto,
100 šaldytų spanguolių,
100 gramų šaldytų bruknių,
1 šaukštas medaus,
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti:

Jautieną supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, sudėkite raugintus kopūstus, supilkite baltąjį vyną, 100 ml vištienos sultinio, įdėkite lauro lapą. Pasūdykite, įberkite pipirų ir uždengę dangčių 25 – 30 min. troškinkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite. Kiekvieną gabalėlį padaužykite virtuviniu plaktuku, per vidurį uždėkite kiaulienos kumpio juostelę, susukite ir persmeikite dantų krapštuku.

Iš visų pusių apkepkite 2 šaukštuose sviesto. Supilkite likusį vištienos sultinį ir kepkite orkaitėje 35 minutes. Paskui išimkite filė į lėkštę, ištraukite dantų krapštukus, padažą nugarinkite.

Perrinkite spanguoles ir bruknes, palikite atitirpti.
Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir medų. Sudėkite uogas ir 3 minutes pakaitinkite. Supilkite padažą nuo vištienos filė ir dar 3 minutes pakaitinkite.

Vištienos filė supjaustykite ir patiekite su troškintais kopūstais bei uogomis. Galima papuošti žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)