Bananinis sūrio pyragas

8 porcijos / Pasiruošimas: 20 min. / Gaminimas: 1,5 val.

Pagrindui:

1,5 stiklinės miltų
¼ stiklinės cukraus
90 g sviesto
2 kiaušinių tryniai
1 šaukštas šalto vandens

Sūrio sluoksniui:

3 – 4 bananai
500 g “Philadelphia” sūrio
½ stiklinės cukraus
2 arb.š. vanilės esencijos
3 kiaušiniai

Gaminimas:

1. Paruoškite tešlą pagrindui. Sumaišykite miltus su cukrumi, sudėkite peiliu pjaustytą sviestą. Įmuškite trynius, įpilkite vandens ir viską gerai išminkykite. Suformuokite iš tešlos rutulį ir įvynioję jį į maistinę plėvelę padėkite 20 – 30 min. į šaldytuvą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Išklokite tešla dugną, suformuodami kiek aukštesnius kraštelius. Lengvai pabadykite tešlą šakute ir uždenkite ją kepimo popieriumi. Kepkite maždaug 10 minučių. Po to nuimkite popierių ir kepkite dar 15 min. arba kol pagrindas taps rusvas.

3. Kol pyrago pagrindas vėsta, pasiruoškite kremo įdarą. Bananus sutrinkite į košę. Maišytuvu sūrį ištrinkite su cukrumi ir vanilės esencija. Įmaišykite bananus ir kiaušinius.

4. Užpilkite įdarą ant iškepusio pagrindo ir pašaukite į orkaitę. Kepkite ne mažiau kaip 1 val. Arba kol susidarys rusva plutelė.
5. Pyragą atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą ne mažiau kaip 3 val.

Sūrio pyragas “Niujorkas”

8 porcijos / Pasiruošimas: 10 min. / Gaminimas: 1,5 val.

Pagrindui:

200 g trupintų sausainių
3 valg. š. išlydyto sviesto
3 valg. š. cukraus

Sūrio sluoksniui:

5 indeliai (po 125 g) sūrio “Philadelphia”
1 stiklinė cukraus
1 valg. š. vanilinio cukraus
3 valg.š. miltų
4 kiaušiniai
1 stiklinė 35 proc. riebumo grietinėlės

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

2. Sumaišykite sausainių trupinius su cukrumi ir sviestu. Išklokite kais kepimo formos dugną, sutrombuokite ir kepkite 10 – 15 min.

3. Tuo metu pasiruoškite viršutinį sluoksnį: sumaišykite sūrį, cukrų, miltus ir vaniliną. Supilkite grietinėlę ir dar kartą viską išmaišykite. Įmuškite kiaušinius.

4. Atsargiai supilkite įdarą ant pagrindo ir kepkite ne mažiau kaip 50 min. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą ne mažiau kaip 4 val.

Citrininis sūrio pyragas

8 porcijos / Pasiruošimas: 10 min. / Gaminimas: 1,5 val.

Pagrindui:

60 g sūrių sausainių
60 g meduolių
60 g sviesto
Sūrio sluoksniui:
250 g rikotos sūrio
20 g neriebios varškės
125 g maskarponės sūrio
4 kiaušiniai
70 g cukraus
70 g medaus
1 citrinos sultys ir žievelės

Gaminimas:

1. Iš sutrupintų sausainių, meduolių ir lydyto sviesto iškepkite pagrindą, kaip aprašyta pyrago “Niujorkas” recepte.

2. Paruoškite sūrio sluoksnį. Varškę pertrinkite per tankų sietelį, sumaišykite ją su rikota ir maskarpone. Pridėkite cukraus ir medaus. Įmuškite kiaušinius. Supilkite citrinos sultis ir pridėkite tarkuotų citrinos žievelių.

3. Supilkite sūrio mišinį į kepimo formą ant iškepusio pagrindo. Panardinkite formą į vandens vonelę ir kepkite 150 – 160 laipsnių karščio orkaitėje maždaug 65 – 70 min.

Sūrio pyragas su moliūgų tyre

8 porcijos / Pasiruošimas: 10 min. / Gaminimas: 1,5 val.

Pagrindui:

1,5 stiklinės trintų sausainių
0,4 stiklinės margarino

Sūrio sluoksniui:

600 g kreminio sūrio
3 kiaušiniai
500 g gabaliukais pjaustyto moliūgo
0,5 stiklinės rudojo cukraus
2 valg.š. kukurūzų krakmolo
2 arb.š. vanilinio cukraus

Gaminimas:

1. Sumaišykite sausainių trupinius su lydytu margarinu. Išklokite tešla kepimo formos dugną ir kepkite 170 laipsnių karščio orkaitėje maždaug 20 – 25 min.

2. Moliūgo gabaliukus kepkite orkaitėje, kol jie suminkštės. Tada maišytuvu sutrinkite juos į tyrę.

3. Išsukite sūrį su cukrumi, įmuškite kiaušinius. Po to sudėkite moliūgų tyrę, krakmolą, vanilinį cukrų ir dar kartą viską atsargiai išmaišykite.

4. Supilkite sūrio masę ant pagrindo ir kepkite 150 – 160 laipsnių orkaitėje maždaug 60 – 65 min. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir dar mažiausiai 2 – 3 val. palaikykite šaldytuve.

Nekeptas sūrio pyragas

8 porcijos / Pasiruošimas: 60 min. / Gaminimas: 20 min.

Pagrindui:

200 g saldžių sausainių
100 g sviesto

Sūrio sluoksniui:

500 g maskarponės
200 ml 33 – 35 proc. riebumo grietinėlės
150 g cukraus
20 g želatinos

Gaminimas:

1. Želatiną užpilkite 100 ml šalto vandens ir palikite išbrinkti 1 val.

2. Sausainių trupinius sumaišykite su lydytu sviestu, išklokite jais formą, suspauskite ir padėkite į šaldytuvą.

3. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite ant viryklės, užvirkite ir atvėsinkite.

4. Išplakite grietinėlę su cukrumi, pridėkite maskarponės ir gerai išmaišykite. Supilkite želatiną ir dar kartą viską išmaišykite.

5. Supilkite masę ant sausainių pagrindo, išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 – 4 val.

Patarimai kepant sūrio pyragus:

1. Sūrio pyrago pagrindą būtinai kepkite atskirai. Netgi jei ruošiate jį iš trupintų sausainių ir sviesto, jis turi išdžiūti ir sutvirtėti. Tuomet jis geriau išlaikys sūrio masę užkepimo metu.

2. Maišykite sūrio masę labai atsargiai. Sūris turi būti kambario temperatūros – tuomet geriau jį sutrinsite iki kremo konsistencijos. Sudėjus likusius ingridientus, masę reikia maišyti, o ne plakti, kad nesusidarytų burbuliukai ir kepimo metu pyragas neišsipūstų.

3. Palaikykite pyragą šaldytuve ne mažiau kaip 4 val. Pirmiausia atvėsinkite pyragą kambario temperatūroje, o tada įdėkite jį į šaldytuvą. Prieš tai aštriu peiliu būtinai atskirkite pyragą nuo kepimo formos sienelių – taip jis nesuaižės ir nepraras formos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)