Pasaulinės vyriausių virėjų organizacijų asociacijos (World Association of Chefs Societies) organizuojamame renginyje, kuriame Lietuvos atstovas dalyvavo pirmą kartą, D. Praspaliauskas buvo trečias tarp Šiaurės Europos šalių deleguotų virėjų ir nusileido tik šiuo metu kulinarijos pasaulio madas diktuojančių Švedijos ir Danijos šalių atstovams.

„Varžybų organizatoriai prieš du mėnesius informavo apie pagrindinius trijų patiekalų, kuriuos turėjau pagaminti, ingredientus, tačiau šios žinios dalyvavimo varžybose nepalengvina. Į renginį vežiausi savo produktus, įrankius, lagaminuose nebeliko vietos įrenginiams. Be to, jo metu svarbu ne tik galutinis rezultatas, bet ir procesas – varžybų ringe išbuvau 5 valandas, per kurias vos kelis kartus pakėliau galvą“, – sakė Deivydas Praspaliauskas, 2010 m. išrinktas geriausiu Lietuvos virėju.

Varžybų Londone dalyviai turėjo pagaminti tris patiekalus po 8 porcijas. Juos vertino penki Pasaulinės vyriausių virėjų organizacijų asociacijos teisėjai. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos deleguotas D. Praspaliauskas ruošė karštą brandintos jautienos užkandį su karamelizuotais svogūnais burokėlių sultyse, pagrindiniam patiekalui – dviem būdais paruoštą otą – virtą su marinuotais burokėliais ir burokėlių daigais bei keptą su grybų ir rudojo sviesto padažu, desertui – braškių parfė, braškių pyragaitį, braškinį ganache ir tapijoką su braškių padažu.

Deivydas Praspaliauskas
Deivydo Praspaliausko patiekalas

Jaunųjų kulinarų varžybos „Hans Bueschkens Young Chef Challenge“ šiais metais organizuojamos jau šeštą kartą. Kas dvejus metus vykstančio renginio tikslas – suteikti galimybę jauniems, iki 25 metų amžiaus, virėjams pademonstruoti savo talentą tarptautiniu lygiu bei didinti jų meistriškumą. Pirmasis iš Pasaulinės vyriausių virėjų organizacijų asociacijos narių ėmęsis šio tikslo buvo 1980–88 metais jai vadovavęs virėjas iš Vokietijos Hans Bueschkens, kurio garbei ir pavadintos varžybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją