Produktai tešlai:

250 g miltų
150 g sviesto
75 g cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 kiaušinis

Produktai įdarui:

125 g cukraus
3 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
50 g kapotų mėgstamų riešutų
500 g rūgščių obuolių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių

Produktai papuošimui:

4 obuoliai
1 kiaušinio trynys
1 valgomasis šaukštas grietinėlės
cukraus pudros pagal skonį

Gaminimas:

1. Sviestą smulkiai sukapokite. Suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir miltus bei įmuškite kiaušinį – iš viso to išminkykite tešlą. Padėkite ją valandai į šaldytuvą. Kol tešla stings, pasiruoškite pyrago įdarą.

2. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius gerai ištrinkite su 75 g cukraus ir vanilės ekstraktu. Suberkite kapotus riešutus ir dar kartą gerai išmaišykite.

3. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Į obuolių masę supilkite trynius su riešutais, suberkite cinamoną ir viską gerai išmaišykite.

4. Kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi ir citrinos sultimis išplakite iki standžių putų. Baltymus atsargiai sumaišykite su obuolių ir riešutų mase.

5. Tešla išklokite sviestu pateptą kepimo formą. Ant tešlos supilkite įdarą.

6. Papuošimui skirtus obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustę norimo dydžio gabaliukais gražiai išdėliokite ant pyrago viršaus. Jį aptepkite iš kiaušinio trynio ir grietinėlės suplakta mase.

7. Pyragą kepkite valandą 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptą atvėsinkite ir apibarstykite norimu cukraus pudros sluoksniu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)