Dauguma priėmusiųjų ZANUSSI kambario iššūkį pagaminti „3S“ - skanų, sveiką ir subalansuotos kainos - patiekalą, rinkosi tokius ingredientus kaip vištiena, sūris ir saldžiosios paprikos.

Aštuonių Vilniaus kolegijos studentų porų pagamintus patiekalus vertino Kulinarijos studijos virtuvės šefas Adas Žalynas, Vilniaus Kolegijos Agrotechnologijų fakulteto maisto produktų technologijos katedros dėstytoja Edita Rubinienė bei renginio svečiai. Bendrą patiekalų įvertinimą labiausiai nulėmė skonis, tačiau įtakos turėjo ir 2 porcijų kaina.

Ragautojai palankiausiai įvertino Verslo vadybos fakultete (VVF) tarptautinį verslą studijuojančių pirmakursių Gintartės Šukevičiūtės ir Gintarės Jušaitės pagamintą lazaniją su vištienos bei morkų įdaru. Merginų patiekalas išskyrė ir viena mažiausių patiekalo savikaina, kiek viršijančia 9 Lt dviems žmonėms.

Savikaina šiam patiekalui prilygo ir Ekonomikos ir informacijos fakulteto studentų Romo Klapatausko ir Lauryno Rimkaus „Čiki sumuštinukai“ – lavašas su vištienos, salotų, paprikų, agurko ir lydyto sūrio įdaru.

Antrąją konkurso vietą užėmė dar dvi VVF pirmakursės – Justė Švažaitė ir Justė Šulcaitė, visus nustebinusios ryžių kotletukų, pagardintų grybų padažu, skoniu. Konkurso komisija prisipažino iš pradžių iš tokio paprasto patiekalo daug nesitikėjusi.

Kūrybišku patiekalo pateikimu išsiskyrė maitinimo verslo organizavimą ir drabužių dizainą studijuojančios seserys Živilė ir Dovilė Kaušakytės, pagaminusios daržovėmis įdarytą baklažaną, pavadintą „Tanklaiviu“, kuris konkurse užėmė III vietą.

Ketvirtąją vietą, surinkusios panašų balų skaičių, dalinosi net 4 dalyvių poros, gaminusios užkepėlę „Vištytės sutramdymas“ (Natalija Mušinskaja ir Beatričė Lukoševičiūtė), vištienos gabaliukus su ryžiais ir kiniškų kopūstų bei apelsinų salotomis „Vištienės filė – skrandyje ne skylė“ (Dalė Lajauskaitė ir Justina Nedzinskaitė), čili troškinį „Aštrus protas“ (Lina Liukomaitė ir Laura Rakauskaitė) bei „Čiki suktinukų“ autoriai.

Tuo tarpu pasirinkę pirmą kartą sukti sushius, pavadintus „De patiekal M&D” Menų fakultete Kultūrinės veiklos vadybą studijuojantys Mantas Povilaitis ir Darius Vizbaras iš visų dalyvių išsiskyrė ne tik pasiryžimu pagaminti iki šiol negamintą (o vieno iš poros – net neragautą) patiekalą, bet ir įvaizdžiu – vaikinai konkurse dėvėjo chalatus.

Savaitgalį vykusio kulinarinio iššūkio rezultatai nulems 1/3 pretendentų į gyvenimą ZANUSSI kambaryje įvertinimo; dar 1/3 sudarys socialiniame tinkle „Facebook“ surinktų „patinka“ skaičius; likusiąją 1/3 komisijos vertinimas, paremtas dalyvių anketomis ir dėstytojų rekomendacijomis. Konkurso dalyviai varžosi dėl pagrindinio prizo – gyvenimo Vilniaus kolegijos bendrabutyje įrengtame kambaryje, kurį galima laikyti prabangiausiu Lietuvoje.

Architektės Rūtos Bagdzevičiūtės sukurtame interjere bus ne tik dvigubai nei įprasta ploto (37 kv. m.), reikalingi baldai, bet ir maisto ruošai bei drabužių priežiūrai reikalingi buitiniai prietaisai – šaldytuvas, orkaitė, kaitlentė, mikrobangų krosnelė, netgi nuosavos skalbyklė ir indaplovė.

Prabangiojo kambario laimėtojas paaiškės po vasario 8 d. vyksiančio konkurso komisijos posėdžio ir bus paskelbtas vasario 9 d., ką tik įrengto kambario oficialaus atidarymo metu. Du Vilniaus kolegijos studentai šiame kambaryje galės gyventi iki vasaros atostogų, po kurių bus rengiamas naujas konkursas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją