15
Kitas

<font class="delfi-highlight">Sausio 13 d. receptai</font>

DĖMESIO! Su nugalėtojais susisieks ir apie prizų įteikimą informuos „Rokiškio pienas“ atstovai.

********************************************
Nugalėtojai:

Sausio 12 d. - Vilma A.

Sausio 13 d. - Kristina G.

Sausio 14 d. - Janina M.

Sausio 15 d. - Kristina M.

Sausio 16 d. - Almina P.

Sausio 17 d. - Edita A.

Sausio 18 d. - Gintarė K.

Sausio 19 d. - Regina R.

Sausio 20 d. - Deimantė K.

Sausio 21 d. - Ineta V.

Sausio 22 d. - Paskelbtas nugalėtoju Mantas už vagystę šalinamas iš konkurso. Nauja nugalėtoja - Neringa L.

Sausio 23 d. - Asta Š.

Sausio 24 d. - Akvilė Š.

Sausio 25 d. - Neringa L.

Sausio 26 d. - Zita B.

Sausio 27 d. - Asta L.

Sausio 28 d. - Martyna P.

Sausio 29 d. - Monika V.

********************************************

Sausio 12 d. receptai:

********************************************

Varškės pyragėlis su vyšniomis

210 g miltų
1 kiaušinis
70 g sviesto
2 v. š. aliejaus
80 g cukraus
1 a. š. kepimo miltelių

Įdarui:

500 g varškės
2 kiaušiniai
2 a.š. vanilinio cukraus
140 g cukraus
1 v. š. krakmolo
400 g šaldytų vyšnių

Sumaišyti miltus, kepimo miltelius. Mikseriu išplakti sviestą su cukrumi iki vientisos masės. Įpilti aliejų, dėti kiaušinį ir vėl plakti. Suberti miltus ir mediniu šaukštu viską išmaišyti, tešla gaunasi tiršta. Gautą tešlą sudėti į riebalais pateptą kepimo formą ir kepti 180o C orkaitėje apie 10 min.

Varškę kelis kartus permalti mėsmale ir išsukti su cukrumi, krakmolu, kiaušinių tryniais, vaniliniu cukrumi. Elektriniu plakikliu iki standžių putų išplakti kiaušinių baltymus ir mediniu šaukštu atsargiai įmaišyti į varškės masę.

Ant apkepto pagrindo užberti atšildytų ir nuvarvintų vyšnių, sukrėsti varškės masę ir kepti 35 min.
Palaukti kol atvės ir pagardinti šokoladu, cukraus pudra (nebūtina).

Skanaus!
Laura Š.

*****************************

AGUONŲ PYRAGAS

Tešlai:

130 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių

Aguonų masei:

800 ml pieno
100 g manų kruopų
2 kiaušiniai
150 g aguonų
130 g cukraus
50 g sviesto

Varškės masei:

360 g varškės
2 kiaušiniai
100 g cukraus

Tešlai skirtus produktus suminkyti ir 0,5 val. padėti į šaldytuvą.
Aguonų masei skirtus produktus (išskyrus kiaušinius ir sviestą) sudėti į puodą ir maišant užvirinti. Šiek tiek atvėsinti, tada sudėti sviestą ir kiaušinius, išmaišyti.

Varškės masei skirtą varškę pertrinti iki vientisos masės su tryniais ir cukrumi. Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir įmaišyti į varškę. Tešla iškloti kepimo formos dugną ir šonus.

Supilti aguonų masę. Ant jos supilti paruoštą varškės masę. Kepti įkaitintoje iki 170º C orkaitėje 50-70 min. Jeigu viršus pradeda per stipriai ruduoti, uždengti folija. Iškepus gerai atvėsinti ir palaikyti šaldytuve.

BALTASIS TINGINYS

700 g sausainių „Gaidelis“ ar pan.
0.5 stiklinės cukraus
0.5 l grietinės (30 %)

Sausainius sulaužyti. Grietinę sumaišyti su cukrumi ir visą šią masę sumaišyti su sulaužytais sausainiais. Masę sudėti į formą ir laikyti šaldytuve per naktį.

VARŠKĖS APKEPAS

500 g varškės (9%)
4 kiaušiniai
3-4 v. š. cukraus
3 v. š. manų kruopų
200 ml pieno
50 g tirpinto sviesto
Razinų
Vanilinio cukraus

Manų kruopas užpilti pienu ir palaikyti apie 30 min., kad pabrinktų. Kiaušinių trynius gerai išplakti su cukrumi, sudėti varškę, manus, sviestą, druską, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišyti. Galiausiai sudėti išplaktus baltymus ir lengvai išmaišyti. Pilti į kepimo indą, pabarstyti razinas ir kepti apie 1 val.

VOKIŠKAS VARŠKĖS PYRAGAS

Tešlos pagrindui:

80 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinis,
200 – 250 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių.

Varškės masei:

800 g liesos varškės,
50 g minkšto sviesto,
2 šaukštai grietinės,
150 g cukraus,
1,5 vanilinio pudingo miltelių,
5 išplakti baltymai,
5 tryniai.

Tešla: minkštą sviestą triname su cukrumi, įdedame trynių ir išplaktų baltymų masę, išmaišome. Dedame tešlai skirtus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkome tešlą. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir paruošta tešla.

Varškės kremas: sviestą triname su cukrumi, įdedame grietinės, išplaktus trynius, sudedame varškę. Išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus, išmaišome. Pabaigoje įdedame vanilinio pudingo miltelius. Užpilame ant tešlos į formą.

Kepame ~150/170 ° temperatūroje apie 60/70 min.

Vilma A.

********************************

Plikyti pyragaičiai su kremu

20 šių skanių pyragėlių reikės:

Pyragaičiams:

125 g sviesto
1 stiklinės vandens
1 stiklinės miltų
4 kiaušinių

Kremui:

500 ml pieno
vanilės, romo esencijos
5 kiaušinio trynių
100 g cukraus
30 g kvietinių miltų
30 g bulvių krakmolo
20 ml brendžio (nebūtinai)

Pyragaičių gamyba:

Puodelyje užvirinkite vandenį su sviestu. Į verdantį mišinį dalimis supilkite miltus ir mediniu šaukštu intensyviai maišykite. Masė turi gautis lygi ir blizgi. Palikite masę šiek tiek atvėsti (bet kad ne būtų pilnai atvėsusi). Po to įmuškite vieną kiaušinį, išmaišykite iki vientisos masės ir tą patį atlikite su likusiais 3 kiaušiniais.

Paruoštą masę sudėkite į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu arba galima dėti su šaukšteliu ir į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi išspauskite pyragaičius. Prisiminkite, kad kepant pyragaičiai išsipūs, dėl to reikia palikti apie 1,5 cm. tarpelius tarp pyragaičių. Dėkite į įkaitintą orkaitę iki 190°C apie 20-30 min.

Kremo gamyba:

Užvirinkite pieną ir nukelkite nuo ugnies. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo, sudėti miltus, krakmolą.

Į užvirintą pieną po truputį supilti kiaušinių ir miltų masę, pastoviai maišant, kad nesutrauktų kiaušinių. Viską supylus vėl statyti puodą ant vidutinės ugnies. Masę užvirinti ir pastoviai maišant mediniu šaukštu (kad neprisviltų). Nuo užvirimo pavirkite dar apie 1 minutę, kol kremas sutirštės ir nukelkite nuo ugnies. Tada galima įpilti brendžio bei esencijų. Kremą atvėsinkite, karts nuo karto pamaišant kad nesusidarytų plėvelė.

Atvėsintą kremą sudėkite į konditerinį maišelį bei pripildykite iškeptus plikytus pyragaičius. Arba kremą galima dėti į pyragaičius tiesiog šaukšteliu įpjovus pyragaičius.

Puoškite kaip norite, man skaniausia tirpdytu šokoladu ir migdolais.

Skaniausias medaus tortas

Tešlai:

4 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
3 v. š. medaus
100 g sviesto
1 a. š. sodos
2 kiaušiniai

Kremui:

1 l 35 % riebumo grietinės
6 v. š. citrinos sulčių
6 v. š. cukraus pudros
15 g želatinos

Gaminimas:

Pirmiausia pasigaminame torto lakštus. Į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus.

Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai – ji turi būti šilta.

Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome.

Tuomet actu nugesiname sodą, supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome.

Beriame 3 stiklines miltų, užminkome tešlą.

Tada ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų ir išverčiame ant jų tešlą.

Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų.

Tešlą daliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus.

Jei tešla limpa prie kočėlo – pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 26 cm, kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą.

Papločiai išeina labai ploni – taip ir turi būti, jie gražiai pakils.

Kepame po vieną iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja (apie 5 min.). Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5.

Ant iškepusio papločio iš karto dedame 26 cm formos dugną ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame.

Kremui želatiną užpilame 60 ml vandens ir paliekame išbrinkti.

Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį).

Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome.

Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.

Papločius sutepame kremu. Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti.

Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu.

Pastatome 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų.

Papločių likučius sutriname į trupinius.

Apibarstome viršų ir šonus trupiniais.

Kakavinis varškės pyragas su ananasais

Tešlai:

300 g miltų
200 g cukraus
200 g sviesto
2 valg.š. kakavos
1 arb.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis

Varškės įdarui:

500 g varškės
100 g cukraus
170 g grietinės
50 g krakmolo
4 kiaušiniai

Ananasų (naudojau šviežius, bet galit naudoti ir konservuotus, tik prieš dėdamos į pyragą gerai nusausinkit)

Sviestą ištirpinti. Jam ataušus, įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos, lygios tešlos. Gautą tešlą padalinti į dvi maždaug lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldiklį.

Kol tešla ilsisi šaldiklyje pasiruošiam pyrago įdarą. Varškę su grietine pertrinti iki visiškai lygios masės, sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti. Atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, ir supilti į varškės masę. Dar kartą gerai permaišyti ir sudėti pjaustytus ananasus ir dar kartą išmaišyti.

Vieną tešlos dalį sutarkuoti burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (aš naudojau 24 x 24 cm dydžio). Tuomet tolygiai užpilti varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuoti antrąją dalį tešlos. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.

Skanaus
Indrė K.

15
Kitas

<font class="delfi-highlight">Sausio 13 d. receptai</font>

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją