Norėdami dalyvauti šiame konkurse, iki rugsėjo 27 d. siųskite receptus el. paštu receptai@bibliotekospazangai.lt. Esant galimybei, kartu su receptu būtinai atsiųskite ir jį iliustruojančią nuotrauką – tai padidins Jūsų šansus laimėti! Visi atsiųsti receptai bus talpinami svetainėje www.esenjoras.lt, o geriausi receptai – www.delfi.lt portale.

„Rudens gėrybių konservavimo receptų“ laimėtojus paskelbsime rugsėjo 30 d. Net šeši originaliausių receptų autoriai bus apdovanoti paskatinamaisiais prizais „Santa Maria“ prieskonių rinkiniais. O pirmosios vietos laimėtojas gaus ne tik šį rinkinį, bet ir vertingą garų puodą!

Konkursą organizuoja projektas „Bibliotekos pažangai“. Kviečiame aktyviai dalyvauti visus, žinančius unikalių, įdomių rudens gėrybių paruošimo būdų!

********************************************

RECEPTAI

******************************************

Marinuoti česnakai

Reikės: 1 kg nuvalytų česnakų, 1 litro vandens.

Marinatui: 200 g vandens, 200 g 6% obuolių acto, 50 g cukraus, 20 g druskos, 1g džiovintų raudonėlių, 3 laurų lapų.

Nuvalytus česnakus sudėti į sietą ir nuplikyti verdančiu sūdytu vandeniu. Marinatui vandenį, obuolių actą, cukrų, druską, raudonėlius ir laurų lapus užvirinti ir atvėsinti. Česnakus sudėti į sterilizuotus stiklainius, užpilti paruoštu marinatu. Laikyti 15-20 laipsnių temperatūroje. Paskui ant viršaus užpilti aliejaus, užsukti dangtelius. Šaldytuve uždarame inde galima laikyti pusę metų.

Skanaus!
Recepto autorius Vincentas

**************************************

Kauno vienuolių marinuoti pievagrybiai

Reikės: 3 kg mažų pievagrybiukų, 4 raudonų svogūnų, 2 raudonų saldžiųjų paprikų, 6 skiltelių česnako. 

Marinatui: 1,5 litro vandens, 725 g 6% obuolių acto, 135 g druskos, 30 g cukraus, 10 kvapiųjų pipirų, 8 laurų lapų. 

Pievagrybiukus supjaustyti pusiau, svogūnus nulupti ir supjaustyti į 6 dalis, raudonas saldžias paprikas supjaustytas juostelėmis, česnakų skilteles nulupti ir supjaustyti per pusę. Užvirinti marinatą ir verdančiu užpilti grybus. Atvėsinti ir padėti į šaldytuvą arba vėsią vietą. Kuo ilgiau pastovės, tuo bus skanesni. Uždengti šaldytuve gali stovėti 4 savaites.

Skanaus!
Recepto autorius Vincentas

*************************************

Mišrainė „Du viename“

Lygiomis dalimis imame: paprikos, morkų, agurkų (nebūtinai), kopūstų, pomidorų.

Viskas daržoves susismulkiname taip kaip norime. Dedame į iškaitintus stiklainius eilėmis, pabarstydamos trupučiu druskytės ir pipiriukų. Ant stiklainio dugno dedame lauro lapą, baziliko, saliero (jeigu mėgstame). Taip sluoksniuojame daržoves smarkiai suspausdamos. Kaitiname vandens vonelėje kol atsiras sulčių.

Baigiant kaitinti, įpilame šaukštą aliejaus ir užsukame. Labai skanu su mėsyte! O jeigu daržoves užpilsime tokiu marinatu: 1 litras vandens, 20 g cukraus, 30 g druskos, 80-100 g acto, bus skanu ir su mėsyte, ir galėsime išsivirti sriubos „greituoju būdu“.

Skanaus!
Rita

****************************************

Daržovės savo sultyse

Į 0,5l stiklainį talpiai dėti griežinėliais supjaustytas daržoves (pomidorus, cukinijas, agurkus, paprikas galima svogūnus. Jei norite dėti žiedinių kopūstų, prieš tai reikia nuplikyti) viską pabarstant druskos ir cukraus mišiniu (0,5 l stiklainiukui nubrauktas šaukštelis druskos ir 0,5 šaukštelio cukraus).

Stiklainiukus pridengtus dangteliais sudėti į puodą ir blanširuoti 10 min. Tada iš vieno stiklainiuko pridėti kiek sukrito masės (nes pakaitinus daržovės sukrenta) ir likusius dar pakaitinus 5 min. sandariai uždaryti. Sulčių atsiranda savaime ir nereikia pilti vandens ar marinatų.

Vilija

*****************************************

AGURKAI SU „ČIUMAK“ PASTA

Marinatas:

1 l vandens
200 g acto
200 g pomidorų pastos „Čiumak“
200 g cukraus
3 valg. šaukštai druskos

Agurkus supjaustyti skiltelėmis ir sudėti į 1 litro stiklainius (galima ir į mažesnius). Tada į stiklainius įdėti po 2 skilteles česnako, 1 lauro lapą, po 4-5 grūdelius pipirų (kvepiančiųjų, karčiųjų). Jei stiklainis mažesnis – prieskonių dėti šiek tiek mažiau. Marinatą išvirti atskirai, užpilti ant supjaustytų agurkų, stiklainius pakaitinti 15 min, uždaryti ir apverstus palikti, kol atvės. Labai skanu!!!

Edita

***************************************

Marinuoti agurkai

dedame į stiklainio dugną krapų šakelių, juodųjų serbentų pora lapelių, pora lapelių vyšnių, krieno, pora perpjautų česnako skiltelių, tada sudedame nuplautus agurkus, tuo metu užviriname vandenį. Kai vanduo užverda, užpilame juo agurkus, pridengiame stiklainius metaliniais dangteliais (prieš jų naudojimą aš dangtelius visada pavirinu, kad nebūtų jokio kvapo, užtenka keleto minučių).

Paliekame agurkus užpiltus vandeniu gera pusvalandį, kad galima būtų stiklainius paimti į rankas, kad nebūtų labai karšta nupilant vandenį. Nupiltą vandenį vėl užkaičiame ir jame padarysime marinatą :) 1 l vandens naudojame 1,5 valgomojo šaukšto druskos, 100 g cukraus ir 100 g acto. Actą pilti prieš pat užvirimą marinato, nes kitaip jis išgaruos.

Galima vietoj mano išvardintu krapų, vyšnių lapelių naudoti ir pirktinį parduotuvėje mišinį agurkų marinavimui. Irgi labai tinka. Labai visi stebisi ir sako, kad 1 l vandens 100 g acto per daug... Bet 100 procentu garantuoju,kad apsilaižysite pirštus :)))

Čia mūsų šeimos tradicinis marinavimo receptas... Visi labai patenkinti, neįsivaizduoju nė vieno šeimos susibūrimo be mūsų agurkėlių :)Skanaus:)

Rita

*****************************************

Konservavimas su degtine

5 kg agurkų, 1 krienų šaknis, 2 krienų lapai, 1 česnakas, 2 paprikos, 0,5 aitrios paprikos, 2 salierų šaknys, po 10 vyšnių ir juodųjų serbentų lapų, truputis krapų.

Marinatui: 5 l vandens,1 stiklinė druskos, 0,5 stiklinės degtinės, 5 šaukštai 9 proc. acto.

Stiklainių dugną išklokite vyšnių, serbentų, krienų lapais bei kitais prieskoniais, sudėkite nuplautus agurkus, o ant viršaus uždėkite dar vieną prieskonių sluoksnį. Agurkus užpilkite paruoštu karštu marinatu, pridenkite dangteliais ir palikite per naktį. Kitą dieną marinatą nupilkite, užvirinkite ir vėl užpilkite ant agurkų. Stiklainius tuoj pat sandariai uždarykite. Išbandykite. Tikrai skanu!

Emilija

****************************************

Mišrainė žiemai su ryžiais

1 stiklinė virtų ilgagrūdžių ryžių
1 kg svogūnų
1 kg morkų
2-3 paprikos
0,5 l pomidorų padažo
0,5 l aliejaus
3 nubraukti šaukštai druskos
1 stiklinė cukraus
100 g acto 9%

Morkas ir svogūnus sutarkuoti. Papriką supjaustyti kubeliais. Patroškinti aliejuje, kol suminkštės. Supilti virtus ryžius, pomidorų padažą ir dar truputį patroškinti. Skanu, oi kaip skanu.

Genovaitė

*****************************************

Daržovių mišrainė su paprika

3 kg obuolių
3 kg morkų
4 kg pomidorų
1 kg svogūnų
100-150 g Cukraus
aliejaus, svogūnams pakepinti
2-3 paprikos
Pipirai, lauro lapai, druska pagal skonį.

Morkas išvirti, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Obuolius nulupti ir taip pat pjaustyti kubeliais. Kubeliais supjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, kol suminkštės. Pomidorus blanširuoti ir nulupti odele. Tada blenderiu sutrinti. Jei nėra blenderio, tada išspausti.
Paprikas taip pat kubeliais supjaustyti.

Viską dedame į puodą ir verdame, kaskart pamaišant, kol pasileis obuoliai. Maždaug 30-40 minučių. Karštą mišrainę sudėti į puslitrinius stiklainius ir sandariai uždaryti. Labai skanu ir prie keptų bulvių, ir prie mėsos patiekalų. Jei norite tirštos mišrainės-dėkite mažiau pomidorų.

Skanaus.
Rasa

************************************************

Agurkai marinuoti su raudonaisiais serbentais

Reikės:

1,5 kilogramo agurkų
2 stiklinių raudonųjų serbentų
4 skiltelių česnako krapų
4 gvazdikėlių
4 lauro lapų
60 g druskos
1,5 litro vandens

Vidutinio dydžio agurkus nuplaukite. Į gerai išplauto ir iškaitinto stikainio dugną dėkite prieskoninių žalumynų, berkite pipirų, gvazdikėlių, lauro lapelių. Į agurkų tarpus berkite nuplautus ir nuo šakelių nuvalytus serbentus, berkite po saujelę. Tada užvirinkite vandenį, suberkite druską, kiek pavirkite, atvėsinkite ir marinatu užpilkite agurkus. Pripildytus stiklainius pridenkite steriliai nuvalytais dangteliais ir pasterizuokite verdančiame vandenyje 1 litro stiklainius - 15 min., 2 litrų - 20 min. Stiklainius užsukite.

Janina

***************************************************

Šparaginių pupelių mišrainė su svogūnais ir morkomis

Reikės:

1 kg šparaginių pupelių
0,5 kg morkų
0,5 kg svogūnų
2 saldžiųjų paprikų
2 šaukštų druskos
5 šaukštų aliejaus
1 litro pomidorų padažo
8 šaukštų 9 % acto
3 šaukštų cukraus
saujelės petražolių lapelių
3 lauro lapų
10 pipirų

Darbo eiga: nuplaukite šparagines pupeles, nupjaustykite galiukus, supjaustykite gabaliukais. Jas sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 15 min., nukoškite. Nuluptus svogūnus ir morkas susmulkinkite. Nuplaukite paprikas, išimkite sėklas ir jas supjaustykite kubeliais.

Daržoves pabarstykite druska ir pakepinkite aliejuje. Tada sudėkite į puodą, supilkite pomidorų padažą, actą, cukrų, susmulkintas petražoles, prieskonius ir troškinkite apie 15 min. Sudėkite į sterilius stiklainius ir užsukite.

Janina

**************************************************

Daržovių mišrainė žiemai

Jums reikės:

3 kg pomidorų,
1 kg paprikos,
1 kg morkų,
1 kg svogūnų,
1 stiklinė ryžių,
1 stiklinė cukraus,
0,5 l aliejaus,
2 šaukštai druskos,
lauro lapai,
kvapnieji pipirai.

Paprikas pjaustyti šiaudeliais, pomidorus - skiltelėmis, svogūnus- griežinėliais, morkas sutarkuoti burokine tarka. Daržoves virti apie valandą. Sudėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti. Greita, paprasta ir labai skanu.

Saulutė

***************************************************

Vakuoti agurkai su garstyčiomis

7 l vandens,
1 kg cukraus,
2 stiklinės druskos,
0.5 l acto,
2 indeliai aštrių garstyčių (naudoju "Gerovės" garstyčias),
lauro lapai, pipirai,
vyšnių, krienų ir juodųjų serbentų lapai, krapai.

Žali nuplauti agurkai sudedami į išplautus stiklainius, užpilami verdančiu vandeniu ir palaikomi apie 5-10 min. Tada vanduo nupilamas nuo agurkų atgal į puodą, sudedami visi prieskoniai ir garstyčių košė, išskyrus actą. Užviriname, paverdame 5 min, kol prieskoniai prisigers į marinatą, išgriebiame visas žoles ir supilame actą.

Užviriname ir pilame verdantį marinatą ant agurkų. Vakuojame, apverčiame stiklainius ir po užklotų laikome šiltai kokias 12 val. Išeiga yra 5 stiklainiai po 3 ltr ir vienas stiklainis 1.5 ltr.Į puodą pilu tik 5 stiklainių vandenį (tiek yra 7 ltr).

Egidija

******************************************

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Reikės:

1,5 kg bruknių,
0,5 kg cukraus,
1 stiklinės vandens,
1 kg kriaušių.

Kriaušes nulupkite, supjaustykite gabaliukais. Išvirkite sirupą ir jame virkite kriaušes kol jos suminkštės. Tada kriaušes išgriebkite, o į sirupą suberkite nuplikytas bruknes. Virkite apie 10 min. , vėl sudėkite kriaušes, truputį pavirkite ir karštą uogienę sukrėskite į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukite.

Janina

******************************************

Burokėlių salotos su obuoliais

1,5 kg virtų burokėlių,
1,5 kg virtų morkų,
1,5 kg rūgščių obuolių (geriausia antaninių),
1,2 kg svogūnų,
1 nedidelio saliero gumbo,
0,5 litro aliejaus,
kelių lauro lapelių,
pipirų,
druskos pagal skonį.

Išvirtus burokėlius ir morkas sutarkuojame burokine tarka, taip pat sutarkuojame ir obuolius. Supjaustome svogūnus gabaliukais ir juos pakepiname aliejuje. Salierą sutarkuojame burokine tarka. Viską sumaišome, įdedame prieskonių, druskos ir troškiname apie 30 min. Karštas salotas sudedame į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarome.

Janina

*******************************************

Grybų šiupinys

2 kg kopūstų,
1 kg morkų,
0,5 kg svogūnų,
grybų,
0,5 l aliejaus,
0,5 l pomidorų padažo.

Kopūstus supjaustome šiaudeliais, morkas sutarkuojame, svogūnus supjaustome žiedeliais, grybus išverdame. Svogūnus ir morkas pakepiname. Sudedame kopūstus, grybus, pomidorų padažą, pasūdome, supilame likusį aliejų, gerai išmaišome ir troškiname apie 1 val. nuolat maišant. Šiupinį sukrečiame į stiklainius ir uždarome dangteliais. Skanaus.

Danutė

********************************************

Marmeladas "Skanumėlis"

Po 0,5 kg svarainių,
aronijų, obuolių ir cukinijų,
0,5 kg cukraus.

Svarainius nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti skiltelėmis, sudėti į katilą, suberti nuplautas aronijas, sudėti supjaustytus obuolius ir išvalytas cukinijas, supjaustytas kubeliais. Viską sudėjus supilti cukrų, palaikyti kol atsiras sulčių ir išvirti. Išvirus sudėti į stiklainius ir sandariai uždaryti.

Danutė

**********************************

Žalių (neprinokusių) pomidorų mišrainė

4 kg pomidorų (supjaustyti)
1 kg morkų (sutarkuoti burokine tarka)
1 kg svogūnų (supjaustyti)
1 kg paprikos (šiaudeliais supjaustyti) jei nemėgstat, galima nedėti 4 šaukštai druskos
pusė stiklinės acto
pusė litro aliejaus
krapai,
petražolės.

Viską virti 30 minučių (nuo užvirimo laiko). Visiems labai patinka ši mišrainė ir kas paragauja, prašo recepto. Skanaus!

Ina

************************************

Pipirai (Leče)

Supjaustyti 3 kg paprikos.
Per mėsmalę sumalti 1,5 kg. prinokusių pomidorų, 2 galvutes česnako.
Stiklinė cukraus, stiklinė aliejaus, stiklinė acto, šaukštas druskos.

Sumaišyti pomidorus, česnaką (sumaltus), cukrų, aliejų, actą, druską ir viską užvirti, tada dėti supjaustytą papriką ir virti 20 minučių. Karštą masę dėti į stiklainius ir užsukti. Skanaus!

Ina

************************************

Cukinija su kariu "Auksinis ruduo"

1,5 kg kubeliais pjaustytos cukinijos,
1,5 šaukšto druskos,
150 g acto,
7 šaukštai cukraus,
2 nubraukti a. šaukšteliai kario,
1 nubrauktas a. šaukštelis juodųjų pipirų.

Cukinijas supjaustyti kubeliais, sudėti visus prieskonius, actą, cukrų, druską, gerai išmaišius palaikyti 12 valandų šaltai. Po to sudėti cukinijas į puodą ir kaitinti, kol užvirs ( jei trūks skysčio – galima įpilti keletą šaukštų vandens).

Užvirus, pakaitinti dar 4 minutes ir dar karštas sudėti į stiklainius, sandariai uždaryti. Labai neįprastos, tačiau nepaprastai skanios ir pikantiškos salotos. Tinka prie paukštienos, mėsos patiekalų. Skanaus!

Jolita

************************************

ERŠKĖTROŽIŲ UOGIENĖ

Jums reikės:

1 litro erškėtrožių vaisių
200 g cukraus
200 ml vandens

Uogas nuplauti ir išimti sėklas (valyti apsimovus gumines pirštines). Puseles perplauti šaltu vandeniu, kad neliktų pūkelių. Sudėti uogas į puodą, užpilti cukrumi, supilti vandenį. Užvirus, uogas virti 10 min. Tada supilstyti į iškaitintus stiklainius ir užsukti. Labai skani uogienė ir daug vitaminų.

Saulutė

***********************************

Marinuoti žiediniai kopūstai

Reikės: marinatui -

1 litro vandens,
1 šaukšto druskos,
2 šaukštų cukraus,
0,5 šaukštelio citrinos rūgšties, petražolių,
pipirų,
lauro lapų.

Nuplautus žiedinius kopūstus apvirkite pasūdytame vandenyje ( 1 l vandens - 10 g druskos ). Prieskonius sudėkite į stiklainius.

Kopūstą ataušinkite, susmulkinkite, sudėkite į stiklainius. Marinatą išvirkite iš jam skirtų produktų ir užpilkite ant kopūstų.

Stiklainius pridenkite dangteliais ir sterilizuokite verdančiame vandenyje 0,5 litro stiklainius apie 30 min., o 1 l stiklainius apie 40 min. Sandariai užsukite.

Janina

************************************

Burokėlių ir morkų salotos

Po 2,5 kg burokėlių ir morkų,
po 1,5 kg svogūnų ir pomidorų,
po stiklinę acto ir cukraus,
700 ml aliejaus,
juodųjų pipirų žirnelių,
lauro lapelių,
druskos.

Burokėlius išvirkite. Juos ir morkas sutarkuokite, svogūnus susmulkinkite. Sutarkuotas morkas ir svogūnų gabalėlius berkite į karštą aliejų ir apkepkite. Pomidorus supjaustykite (rekomenduojama nulupti odelę).

Paruoštas daržoves krėskite į puodą, sumaišykite su prieskoniais ir troškinkite 1 - 1,5 val. Tada išdėliokite į sterilius stiklainius ir užsukite metaliniais dangteliais. (Puikus pagardas silkei).

Danutė

**************************************************

Svogūnų pagardas

Reikės:

1 kg svogūnų
400 g pomidorų
60 ml saulėgrąžų aliejaus
sauja kapotų krapų
sauja kapotų petražolių
sauja bazilikų
druskos, kvepiančiųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Svogūnus supjausčiau pusžiedžiais.
Pakepinau aliejuje.
Susmulkinau maisto smulkintuvu.
Pomidorus nuplikiau, kad lengviau nusiluptų odelės.
Nulupau odeles ir pomidorus taip pat susmulkinau maisto smulkintuvu.
Viską sukrėčiau į puodą , supyliau aliejų, paskaninau druska, pipirais, subėriau prieskonines daržoves.
Viriau ant nedidelės ugnies 35 minutes.

Išvirusį svogūnų pagardą supilsčiau į švarius stiklainius ir uždariau dangteliais.

SKANAUS!

Kristina

*********************************************

Kriaušės su citrinžole, šalavijais ir gvazdikėliais

Reikės:

1 kg kriaušių
3 l vandens
1 kg 200 g cukraus
ryšelis citrinžolės stiebelių
sauja šalavijų lapelių
8 gvazdikėliai

Gaminimas:

Nuplautas ir nusausintas kriaušes perpjoviau pusiau.
Išėmiau sėklalizdžius.
Taip paruoštas sudėjau į švarius stiklainius.
Sirupas:į puodą supyliau vandenį, cukrų, įmečiau gvazdikėlius.
Užvirinau.

Sirupui užvirus subėriau smulkintą cintrinžolę ir šalavijų lapelius.
Pavirinau 5 minutes, kad sirupas įgautų žolelių skonį ir kvapą.
Užpyliau ant kriaušių.
Uždariau dangteliais.

SKANAUS!

Kristina

**************************************************

Raudonieji agurkai

Burokėliai, agurkai, morka, svogūnas, česnakas, pipirai, lauro lapas.

Marinatas:

2l vandens, 2 šaukštai drukos, 1 arbat. šaukštelis citrinos rūgšties, 150g cukraus, 300ml 9proc. acto.

Visus produktus sudedame išmaišome, ištirpiname.

Nedidelius burokėlius išverdame, nulupame, perpjauname į 4 dalis. Nedidelius agurkėlius nuplauname. Dedame agurkus į iškaitintus stiklainius. Tarp agurkų į tarpus įdedame šiaudeliais pjaustytą morką, žiedais pjaustytų svogūnų.

Ant viršaus uždedame 4-6 gabalėlius burokelių, ant viršaus uždedame pora česnako skiltelių, pipirų, lauro lapų. Stiklainius užpilame verdančiu marinatu ir pasterizuojame verdančiame vandenyje 1 l - 15 min. Stiklainius užsukame.

Darius

**********************************************

CINAMONINIS BAKLAŽANŲ DŽEMAS

Reikia:

2 didelių baklažanų;
250 gr. rudojo cukraus;
1 a. šaukštelio malto cinamono;
4 gvazdikėlių arba 0,5 a. šaukštelio maltų gvazdikėlių;
1 obuolio;
0,5-1 citrinos sulčių.

Baklažanų kotelius nupjauti, baklažanus perpjauti pusiau ir šakute gerokai subadyti jų odelę. Apvirti puode 5 minutes ir nuvarvinti sietelyje. Dėti atgal į puodą, sumesti gabalėliais pjaustytą obuolį, cukrų ir prieskonius. Virti pamaišant 1.5-2 valandas. Išviręs džemas turi būti tirštos konsistencijos.

Į išvirusį džemą supilame citrinų sultis. Džemą sudedame į iškaitintus stiklainėlius. Skanaujame su baltu sūriu, su vištiena, gardiname košes ir įvairius desertus, tepame ant duonos ar skrebučių.

Raminta

******************************************

PETRAŽOLIŲ MEDUS

Reikia:

120-150 g petražolių
1 citrinos sultys
750 ml vandens
450 g cukraus

Petražoles supjaustyti kartu su koteliais, virti, kol trečdalis skysčio nugaruos (apie pusvalandį). Nukošti. Į skystį supilti cukrų, actą ir dar virti apie pusvalandį. Supilstyti į iškaitintus stiklainėlius.

Labai tinka kaip salotų užpilas ar gardėsis.

Raminta

**********************************************

SAUSAI MARINUOTI AGURKAI

Išskirtinumas tas, kad nereikia jokio skysčio.

Reikia:

1 kg nedidelių agurkų
2 skiltelių česnako
gera sauja krapų
1 v. šaukštas stambios druskos
tvirto maišelio

Agurkų galiukus nupjauti, agurkus sumesti į tvirtą maišelį. Į maišelį išspausti česnako, suberti krapus ir druską. Maišelį užrišti ir pakratyti. Palikti šaldytuve nakčiai.

Kitą dieną skanauti silpnai raugtus agurkus.

Raminta

***********************************************

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją