6-8 porcijoms reikės:

· 100 g smulkintų žemės riešutų (arba kitokių mėgstamų)
· 400 g kriaušių
· 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių
· 500 g varškės
· 125 ml grietinėlės
· 5 kiaušinių trynių
· 100 g manų kruopų
· 150 g cukraus
· Cukraus pudros papuošimui

Gaminimas:

1. Riešutus apkepkite keptuvėje be riebalų. Kriaušes nuplaukite, kiekvieną perpjaukite į keturias dalis. Išpjaukite sėklytes ir supjaustykite kriaušes kubeliais. Iš karto apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Varškę ištrinkite su grietinėle, tryniais ir cukrumi, suberkite manų kruopas, kriaušes, riešutus – viską gerai išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

3. Varškės masę sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą – apkepą kepkite 35 minutes. Iškepusį apkepą apibarstykite cukraus pudra.

skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją