6-8 porcijoms reikės:
· 100 g smulkintų žemės riešutų (arba kitokių mėgstamų)
· 400 g kriaušių
· 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių
· 500 g varškės
· 125 ml grietinėlės
· 5 kiaušinių trynių
· 100 g manų kruopų
· 150 g cukraus
· Cukraus pudros papuošimui
Gaminimas:
1. Riešutus apkepkite keptuvėje be riebalų. Kriaušes nuplaukite, kiekvieną perpjaukite į keturias dalis. Išpjaukite sėklytes ir supjaustykite kriaušes kubeliais. Iš karto apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Varškę ištrinkite su grietinėle, tryniais ir cukrumi, suberkite manų kruopas, kriaušes, riešutus – viską gerai išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
3. Varškės masę sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą – apkepą kepkite 35 minutes. Iškepusį apkepą apibarstykite cukraus pudra.
skanaus!