Ryžiai

Verda maždaug 15-20 min.

Virimo subtilybės: pirmiausia ryžius reikia perplauti po tekančiu vandeniu. Vandens reikia į puodą pilti du kartus daugiau, nei yra ryžių. Pavyzdžiui, pusei stiklinės ryžių reikia stiklinės vandens.
Ryžius virkite mažame puode, ant silpnos ugnies. Puodo dangtį laikykite nepilnai uždengtą. Sūdyti reikia pradedant virti. Kai vanduo visiškai išgaruoja, ryžiai jau išvirę. Išvirtus ryžius rėtyje reikia perplauti po šaltu virintu vandeniu.

Verdant ryžių apimtis padidėja 4-5 kartus.

Miežinės kruopos

Verda 25-35 min.

Virimo subtilybės: miežinei košei virti netinka emaliuoti indai. Kruopas prieš verdant reikėtų perplauti šiltu vandeniu.Verdamos ant silpnos ugnies. Miežinių kruopų apimtis verdant padidėja 5-6 kartus.

Grikiai

Verda 20-25 min.

Virimo subtilybės: stiklinei grikių reikia dviejų stiklinių vandens. Verdami grikiai ant silpnos ugnies. Kol verda, jų negalima maišyti. Skaniausi grikiai būna išvirti ketaus puode.

Perlinės kruopos

Verda 40 min. - 1,5 val.

Virimo subtilybės: prieš virimą perlines kruopas reikia gerai perplauti kelis kartus keičiant vandenį. Po to kruopas rekomenduojama užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 12 val. Po to dar kartą perplauti, pasūdyti ir tik tada virti. Perlines kruopas reikia virti dideliame puode, vandens taip pat negailėkite.