150 g šparaginių pupelių,
200 g vyšninių pomidoriukų (perpjaukite per pusę),
1 agurkas (perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas ir supjaustykite),
1 plonai pjaustytas mėlynasis svogūnas,
sauja plėšytų salotų lapų,
200 g konservuotų kukurūzų,
200 g trupinto fetos sūrio.
Padažui:
2 šaukšteliai aguonų,
100 ml natūralaus jogurto,
3 smulkinti mėtų lapeliai,
3 smulkinti kalendrų lapeliai,
1 citrinos sultys,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Gaminimo būdas:
1. Šparagines pupeles apliekite verdančiu vandeniu. Po 2 min nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Sudėkite į dubenį ir sumaišykite su pomidorais, agurkais, mėlynaisiais svogūnais ir salotų lapais. Įmaišykite nuvarvintus kukurūzus ir fetą.
2. Paruoškite padažą: šluotele išplakite visus ingredientus ir valandą palaikykite šaldytuve. Apliekite salotas ir patiekite.
Skanaus!