Paruošimas: 15 min.
Kepimas: 45 min.

Jums reikės:

900 g obuolių,
3 valg. šaukštų obuolių džemo,
¼ stiklinės įprastų miltų,
¼ stiklinės avižinių dribsnių,
¼ stiklinės rudojo cukraus,
1 arbat. šaukštelio malto cinamono,
trupučio druskos,
3 valg. šaukštų atšaldyto sviesto,
0,3 stiklinės smulkintų pekano riešutų.

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 190 C.

Susmulkintus obuolius sumaišykite su obuolių džemu, viską sudėkite į kvadratinę 20 cm kepimo skardą, prieš tai sutepę ją sviestu arba aliejumi. Obuolius lengvai suspauskite.

Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cukrų, cinamoną ir druską vidutinio dydžio dubenyje, sudėkite sviestą ir maišykite virtuviniu kombainu, kol išeis trupininė tešla. Įmaišykite pekano riešutus. Paruoštą mišinį užberkite ant obuolių. Kepkite 190 C orkaitėje. 45 min., kol obuoliai pradės burbuliuoti ir įgaus rusvai auksinę spalvą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)