4,5 kg nuskustų bulvių,
½ stiklinės supjaustyto sviesto,
1/3 stiklinės grietinėlės,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas cukraus,
2 ½ stiklinės miltų.

Gaminimo būdas:

1. Išvirkite ir nusausinkite bulves, tada jas sugrūskite arba sumalkite mėsmale.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite bulves su sviestu, grietinėle, druska ir cukrumi. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

3. Ant lentelės ar kito lygaus paviršiaus suberkite miltus ir juos įminkykite į bulvių masę.

4. Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus, iškočiokite, kol jie bus maždaug 0.3 cm storio ir pakepkite didelėje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai parus.

5. Sudėkite ant drėgno popierinio rankšluosčio ir uždenkite drėgnu popieriniu rankšluosčiu, kol ateis metas juos patiekti.

6. Patiekti “lefse” galima įvairiais būdais. Norvegai šiuos paplotėlius patepa sviestu ir susuka. Galite valgyti ir pabarstę cukrumi, su sūrio ar kumpio įdaru arba kaip garnyrą prie dešrelių ar keptų kiaušinių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)