„Esame nusiteikę puikiai kiekvienam iš pasirodymų ir tikimės parsivežti vieną iš medalių“, − teigia Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVK), organizavusios komandą „Gintarinis aljansas“ (GA), prezidentas Stanislav Kizenevič. Komanda jau dalyvavo prieš dvejus metus Erfurte vykusioje „Pasaulio virėjų taurėje 2008” ir parsivežė diplomą, bet šįkart yra pasirengusi kopti aukščiau ketvirtosios vietos.

„Romantika – tokia šių metų tema, pagal kurią turėsime ne tik gaminti patiekalus, bet ir papuošti bei apšviesti stalą. Ketiname įdėti bijūnų, juk tai lietuviška gėlė. Stalo dekoravimas turi būti švelnus, kadangi patiekalai bus ryškūs“, – pasakoja komandos kapitonė Aldona Gečienė. – Naudosime lietuviškas daržoves: morkas, cukinijas, moliūgus, tačiau reikės ir uoto, aštuonkojų bei kitų ne nacionalinių produktų. Kiekviena komanda per olimpiadą pristato temą atitinkantį meniu pobūviui, vegetariškus patiekalus, penkis patiekalus restoranams, kulinarinę skulptūrą, tifūnus (mažus konditerijos kepinukus) ir keturių rūšių užkandžius. Taigi raiškos galimybių daug, yra įvairiausių būdų nustebinti komisiją“.

A. Gečienė į Lietuvą yra parsivežusi 17 medalių iš Maskvoje vykstančios kulinarinės parodos „Kremliaus taurė“. Kiekvienos tokios pasaulinės virėjų varžybos yra nauja patirtis ir vis didesnės ambicijos. Pasaulinėje virėjų olimpiadoje yra galimybė varžytis ne tik su komanda, bet ir individualiai.

„Paveikslai ir gėlės iš kruopų, daržovių drožinėjimas, karamelinės skulptūros, − tai tik dalis kulinarinio meno šakų. Kiekvienas šefas turi savų privalumų, tad gali pademonstruoti juos individualiai“, − sako A. Gečienė.

Nacionalinėje komandoje „Gintarinis aljansas“ mūsų šalį atstovaus penki virėjai: Aldona Gečienė, Rūta Šiušienė, Vytautas Samavičius, Honorata Lyndo ir Natalija Krasauskienė. Inividualiose rungtyse dalyvaus dar keturi lietuviai: šiemet „Lietuvos geriausio virėjo 2010” titulą laimėjęs Deivydas Praspaliauskas, taip pat Darius Dobrovolskas, Halina Višnevskaja bei Liucija Makovska.

„Pasaulio virėjų taurė 2010” yra vienuoliktosios tarptautinės kulinarinio meno ir įrengimų parodos „Expogast“ dalis. Apie 2300 virėjų iš 51 šalies šiemet pristatys pasaulio kulinarinį meną visuomenei. Paroda ir virėjų olimpiada vyksta "Luxexpo" parodų centre Liuksemburge. Šiemet ji žada būti kaip niekada spalvinga ir nustebinti tūkstančius lankytojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją