Japonija

Nutukimo lygis: 1,5 proc.
Vidutinė gyvenimo trukmė: 82 m.

Japonai vartoja labai daug daržovių, ypač vitaminų ir mineralų gausių moliūgų, agurkų, kopūstų ir brokolių. Pagrindinis baltymų šaltinis Tekančios saulės šalies žmonėms - žuvis ir sojos produktai. O pagrindinis angliavandenių šaltinis - grikių paplotėliai. Angliavandenius iš šių paplotėlių organizmas pasisavina labai lėtai, todėl jie pamažu virsta energija, o ne papildomais kilogramais.

Singapūras

Nutukimo lygis: 1,8 proc.
Vidutinė gyvenimo trukmė: 82 m.

Šioje šalyje stalo karaliumi neabejojant galima įvardinti ryžius. Jų valgoma per pusryčius, pietus ir vakarienę. Ryžiai skaninami šviežiomis arba troškintomis daržovėmis, žuvimi arba jūros produktais. Mėsa - retas svečias šios šalies virtuvėje. Saldumynus čia dažniausiai keičia švieži vaisiai.

Kinija

Nutukimo lygis: 1,8 proc.
Vidutinė gyvenimo trukmė: 73 m.

Du trečdalius kinų raciono sudaro daržovės, vaisiai, neskaldyti grūdai ir ankštinės daržovės. Vieni pagrindinių kinų patiekalų ingredientų - soja, imbieras, česnakas ir kininis kopūstas - turtingi vitaminų K, B ir E, baltymų ir mineralų.
Kinai mėgsta valgyti daug. Tačiau šios šalies virėjai moka maistą pagaminti taip, kad jis būtų nekaloringas.

Italija

Nutukimo lygis: 13proc.
Vidutinė gyvenimo trukmė: 80 m.

Pica, makaronai. Atrodytų, kas gi čia sveiko. Tačiau bėda ta, kad mūsų šalyje italų virtuvė yra ne visai tokia, kokia ji iš tiesų turėtų būti. Makaronus italai valgo ne didelėmis lėkštėmis, kaip įpratę mes. Tikras italas patiekalo negardins jokiu kitu aliejumi, išskyrus alyvuogių. O jis itin naudingas širdžiai ir kraujagyslėms.

Švedija

Nutukimo lygis: 11 proc.
Vidutinė gyvenimo trukmė: 81 m.

Švedų racione mažai šviežių daržovių ir vaisių, tačiau gausų neskaldytų grūdų, pieno produktų, žuvies, ir, svarbiausia, vertingųjų šiaurinių uogų, kurios turtingos antioksidantų. Neskaldytų grūdų duona papildo švedų organizmą ląsteliena, riebi žuvis stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą, o su pienu gaunamas kalcis neleidžia kauptis riebalams.

Prancūzija

Nutukimo lygis: 6,6 proc.
Vidutinė gyvenimo trukmė: 81m.

Nors prancūzai kasdien vartoja daug riebalų sudėtyje turinčių produktų - sūrio, šokolado, padažų, mėsos, - nutikimas kamuoja retą šios šalies gyventoją. Dietologijoje tai dažnai pavadinama “prancūziškuoju paradoksu”, kurį paaiškinti galima tuo, jog prancūzų virtuvės porcijos yra palyginti mažos, be to, jie neužkandžiauja, kas sumažina per dieną suvartojamų kalorijų kiekį 400-500 kcal.

Ispanija

Nutukimo lygis: 16 proc.
Vidutinė gyvenimo trukmė: 80 m.

Nors ispanai ir valgo nemažai kiaulienos, jie gali pasigirti keliomis ypač naudingomis mitybos tradicijomis. Ispanų virėjai gali pagaminti daugybę patiekalų iš įvairių daržovių, ypač ankštinių, kurios aprūpina šios šalies gyventojų organizmus ląsteliena ir vitaminais. Be to, ispanai taip pat daug vartoja alyvuogių aliejaus, migdolų riešutų ir jūros produktų. Visa tai - “teisingų” riebalų šaltinis.

Pietų Korėja

Nutukimo lygis: 10 proc.
Vidutinė gyvenimo trukmė: 79 m.

Tipišką korėjietišką meniu galima pavadinti mažai riebalų turinčiu. Jo pagrindą sudaro sojų varškė, paplotėliai, žuvis ir daržovės. Nors vieno mėgstamiausių Korėjos gyventojų patiekalo - keptos jautienos - nepavadinsi sveiku, tačiau mėgaujasi jie juo labai retai.

Graikija

Nutukimo lygis: 25 proc..
Vidutinė gyvenimo trukmė: 80 m.

Reikia pripažinti, kad šiuolaikinėje Graikijoje gajus greito maisto kultas. Tačiau tradicinėje graikiškoje virtuvėje rastumėte tik šviežių daržovių, alyvuogių aliejaus, neriebių sūrių, omega 3 riebalų rūgščių gausios žuvies ir žirnių.

Izraelis

Nutukimo lygis: 24 proc.
Vidutinė gyvenimo trukmė: 81m.

Patys naudingiausi Izraelio gyventojų mitybos komponentų - ankštinės daržovės, baklažanai ir tas pats alyvuogių aliejus. Be to, izraelitai gamindami patiekalus negaili jų pagardinti prieskoninėmis žolelėmis, kurios yra antioksidantų bei vitaminų šaltinis. Naudoja mažai druskos.