Šiaurės ir lietuviško skonio subtilybėmis dalinsis lietuviai virėjai, kurie vyko stažuotis į geriausius Šiaurės šalių restoranus.
„Ruošdamiesi Šiaurės šalių maisto kultūros dienoms atlikome apklausą, prašydami apibūdinti Šiaurės šalių virtuvę. Kaip ir spėjome, lietuviams šių šalių virtuvė visų pirma asocijuojasi su žuvimi, o konkrečiau - lašiša. Taigi lašišos mitas gyvas, bet gal jau metas jį sugriauti?“ – klausia „Antro antradienio“ organizatoriai.
Štai ką apie Šiaurės šalių virtuvę mano Michael Bjorklund, „Naujojo Šiaurės maisto“ ambasadorius, geriausias Suomijos ir Švedijos virėjas, dalyvavęs Šiaurės šalių maisto kultūros dienose „Šiaurės skonis“: „Įdomu, kad Šiaurės šalių regionas nėra didelis, bet maisto tradicijos skirtingose šalyse labai skiriasi.
Maisto gaminimo ir paruošimo būdai yra patys įvairiausi, o juos lemia produktų įvairovė, mūsų karų istorija ir klimato sąlygos. Gaminome maistą taip, kad jis kuo ilgiau išsilaikytų – fermentavome, sūdėme, džiovinome. Didžiuojuosi, kad galiu populiarinti Šiaurės šalių virtuvę, tai man teikia didžiulį pasitenkinimą“.
Renginio vieta – Šiaurės ministrų tarybos biuras, Didžioji g. 5, Vilnius; laikas – sausio 12 d. 18.00 val.
Vietų skaičius yra ribotas, vietų rezervacija nevykdoma, įėjimas nemokamas.