Šiaurės ir lietuviško skonio subtilybėmis dalinsis lietuviai virėjai, kurie vyko stažuotis į geriausius Šiaurės šalių restoranus.

„Ruošdamiesi Šiaurės šalių maisto kultūros dienoms atlikome apklausą, prašydami apibūdinti Šiaurės šalių virtuvę. Kaip ir spėjome, lietuviams šių šalių virtuvė visų pirma asocijuojasi su žuvimi, o konkrečiau - lašiša. Taigi lašišos mitas gyvas, bet gal jau metas jį sugriauti?“ – klausia „Antro antradienio“ organizatoriai.

Štai ką apie Šiaurės šalių virtuvę mano Michael Bjorklund, „Naujojo Šiaurės maisto“ ambasadorius, geriausias Suomijos ir Švedijos virėjas, dalyvavęs Šiaurės šalių maisto kultūros dienose „Šiaurės skonis“: „Įdomu, kad Šiaurės šalių regionas nėra didelis, bet maisto tradicijos skirtingose šalyse labai skiriasi.

Maisto gaminimo ir paruošimo būdai yra patys įvairiausi, o juos lemia produktų įvairovė, mūsų karų istorija ir klimato sąlygos. Gaminome maistą taip, kad jis kuo ilgiau išsilaikytų – fermentavome, sūdėme, džiovinome. Didžiuojuosi, kad galiu populiarinti Šiaurės šalių virtuvę, tai man teikia didžiulį pasitenkinimą“.

Renginio vieta – Šiaurės ministrų tarybos biuras, Didžioji g. 5, Vilnius; laikas – sausio 12 d. 18.00 val.

Vietų skaičius yra ribotas, vietų rezervacija nevykdoma, įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją