Veršiena su pomidorais ir sūriu

350 g veršienos nugarinės su kaulu.

Marinatui: 1 svogūnas, 2 šaukštai sojų padažo, 100 g baltojo vyno, druskos, mėsos prieskonių.

1 šaukštas grietinės, 1 pomidoras, 50 g mocarelos, 50 g sviesto.

Marinatui svogūną susmulkinkite, sumaišykite su prieskoniais, sojų padažu, baltuoju vynu. Užpilkite mėsą ir marinuokite apie 12-14 val. Išimtą iš marinato mėsą nusausinkite ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Tada užpilkite marinatą, įdėkite grietinės ir troškinkite.

Kai mėsa suminkštės, ant jos uždėkite sūrio bei pomidoro griežinėlius ir pakaitinkite, kol sūris pradės lydytis. Patiekite su įvairiomis šviežiomis daržovėmis, ryžiais arba bulvėmis.

Kiaulienos ir jautienos suktinukų kepsnys

800 g kiaulienos išpjovos, 400 g jautienos išpjovos, 100 g sviesto, truputis mėsos prieskonių, druskos, pipirų, 1 kiaušinis, džiūvėsėlių.

Išpjovas supjaustykite gabalėliais, panašiai kaip karbonadui, ir labai plonai išmuškite. Kiekvieną mėsos gabalėlį pabarstykite druska, pipirais, mėsos prieskoniais ir patepkite trupučiu minkšto sviesto. Du kiaulienos ir vieną jautienos muštinukus suklokite vieną ant kito ir susukite suktinuką.

Šį suktinuką perpjaukite į tris dalis. Kiekvieną dalį apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose ir sumaukite ant medinių iešmelių. Iešmelius kepkite suvyniotus į foliją su trupučiu sviesto 200°C temperatūros orkaitėje apie 30-40 min. Patiekite su bulvėmis arba ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Kiaulienos ir pikantiško omleto kepsnys

Kiaulienos nugarinės apie 1,5 kg, truputis kiaulienos prieskonių, maltų juodųjų pipirų, citrinų sulčių, aliejaus kepsniui patepti, medinių smeigtukų.

Omletui: 7-8 kiaušiniai, 2 stiklinės džiovintų virtų grybų, 2 nedidelės raudonosios paprikos, 0,5 stiklinės pieno, 2 svogūnai, 3 šaukštai miltų, aliejaus.

Iš kiaulienos nugarinės išpjaukite išklotinę (pjaudami apvaliai aplink, paverskite nugarinę mėsos lakštu), įtrinkite prieskoniais, citrinų sultimis ir suvynioję į maistinę plėvelę laikykite šaltai 12-14 val. Grybus, svogūnus, paprikas supjaustykite kubeliais ir pakepkite aliejuje.

Kiaušinius suplakite su pienu bei miltais, sumaišykite su pakeptomis daržovėmis ir iškepkite du omletus (arba vieną nugarinės lakšto dydžio omletą skardoje). Omletą uždėkite ant mėsos lakšto, susukite ir kraštus sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Kepkite 1,5 val. 220°C temperatūros orkaitėje.

Patiekti galima ir šaltą, ir karštą. Jei tieksite karštą, pirmiausia supjaustykite porcijomis ir atsargiai ištraukite smeigtukus. Jei šaltą – smeigtukus išimkite, kai mėsa atvės, ir tik tada pjaustykite.

Šventinis vaisių desertas

2 bananai, 1,5 šaukšto medaus, 30 g brendžio, 1 kivis, 2 puselės konservuotų persikų, 3 šaukštai saldintos plaktos grietinėlės, 2 šaukšteliai bruknių uogienės su kriaušėmis, truputis migdolų.

Bananus ir kivius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į desertines lėkšteles ratuku. Į viduriuką įspauskite plaktos grietinėlės, ant jos uždėkite persiko puseles, o į jas – bruknių uogienės. Desertą užpilkite medaus ir brendžio mišiniu, pabarstykite smulkintais migdolais.

Biskvitas su razinomis

Tešlai: 4 kiaušiniai, ¾ stiklinės cukraus, 1 ¼ stiklinės miltų, 1 pakelis vanilinio cukraus.

1 šaukštas miltų, 200 g razinų, 1 stiklinė abrikosų džemo, 100 g kokoso drožlių.

Tešlai trynius suplakite su cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišykite į plaktus trynius, suberkite vanilinį cukrų ir persijotus miltus. Razinas nuplaukite, nusausinkite, sumaišykite su šaukštu miltų ir įmaišykite į tešlą.

Tešlą sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 30 min. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą pertepkite džemu ir pabarstykite kokosų drožlėmis.

Skanaus!