Taigi pradėkime nuo picos “Nino’s Bellissima Pizza”, kurią galima užsisakyti restorane “Nino’s Bellissima” Niujorke. Picos įdaras - tikro gurmano svajonė: langusto gabalėliai, keturių rūšių ikrai ir prancūziškas kremas. Pica kainuoja nei daug, nei mažai - 1000 eurų (apie 3500 litų).

Užsinorėję paragauti baltųjų Pjemonto triufelių už 100 g šių grybų turėsite pakloti 600 dolerių (apie 1380 Lt). Na, o jei dar norėsite atsigerti ko nors prabangaus, martinio kokteilis su vieno karato “Bvlgari” briliantu kainuos 16 tūkst. dolerių (apie 36 800 Lt).

Po pietų ar vakarienės restoranai siūlo atsigerti “ekologiško ir mineralinių medžiagų turtingo” mineralinio vandens “Kona Nigari”, kurio buteliukas kainuoja 370 eurus (apie 1591 Lt). Nors tai ir labai brangus malonumas, Japonijos restoranai jo užsisako po 80 tūkst. buteliukų per dieną.

Patys brangiausi pasaulyje ikrai yra didžiojo eršketo (belugos), kuris gaudomas Kaspijos jūroje. Uncija (28 g) ikrų “Almas” kainuoja 781 dolerį (apie 1769 Lt). Šio delikateso, įpakuoto mažose auksinėse dėžutėse, galima įsigyti specializuotoje parduotuvėje “Caviar House” Londone.

Į brangiausių patiekalų sąrašą įtraukta ir Kobė jautiena. Šiai mėsai raguočiai auginami Japonijoje. Vieno svaro (453 g) kaina - 33 doleriai (76 Lt).

Tarp pagardų lyderiauja šafranas: uncija kainuoja 1100 dolerių (2530 Lt).

Jei norite dar ir prabangaus deserto, rinkitės ledus “Intuicija” už 25 tūkst. dolerių (57 500 Lt). Ledams gaminti kakavos pupelės renkamos 14 pasaulio šalių. Prieš patiekiant klientui ledai apibarstomi 5 gramais aukso ir triufelių drožlėmis. Vietoje ledų galima pasirinkti šiek tiek kuklesnį desertą - triufelius “Chocopologie”, gaminamus iš šokolado, kurio uncija kainuoja 570 dolerių (1311 Lt).

Po deserto dar reiktų atsigerti puodelį kavos “Kopy Luwak”, kuri malama iš Azijos miškuose surinktų “Musang” rūšies pupelių. Uncija kavos kainuoja 133 dolerius (306 Lt).

Skanaus!