Sulčių kokteilis ”Pirmyn!”

Stiprina imunitetą, kelia nuotaiką, patinka smaližiams.

1 citrina
8 dideli obuoliai
0,5 kg. vynuogių
2 šaukštai medaus
1 griežinėlis imbiero šaknies

Išspausti vynuogių ir obuolių sultis. Citrinos žievelę ”nutarkuoti”, citrinos sultis išspausti. Sutarkuoti nuluptą imbiero šaknį. Supilti visas sudedamąsias dalis į kokteilių plaktuvą, norintiems dar gaivesnio rezultato – patiekti su grūstu ledu.

Pomidorų sulčių kokteilis „Nuotykis“

Itin patinka ieškantiems naujų skonio gamų, mėgstamas stipriosios lyties

5 dideli pomidorai
2 imbiero šaknies griežinėliai
3 salierų griežinėliai
3 lašeliai „Tobasco“ padažo

Obuolių ir morkų sulčių kokteilis „Mėtinis atradimas“

Tradicinis skonis naujai – gaivi dozė vitaminų

8 dideli obuoliai
2 morkos
6 mėtų lapeliai

Galima įberti saują mėlynių.

Sulčių kokteilis „Lieknėk lengvai“

Gerina tonusą, padeda atsikratyti antsvorio

100 g saldžiųjų paprikų
200 g agurkų
3 dideli pomidorai

Organizmą valantis sulčių kokteilis „Šluotelė“

Rekomenduojamas gerti ryte

3 didelės morkos
2 griežinėliai salierų
Nedidelis „kuokštelis“ petražolių lapelių

Sulčių kokteilis „Pavasaris“

Rekomenduojamas vietoje tradicinės vakarienės

1 vidutinio dydžio morka
2 griežinėliai burokėlių
2 griežinėliai saliero šaknies
Balto ridiko gabalėlis
Gabalėlis moliūgo arba cukinijos
Žiupsnelis kiaulpienių, dilgėlių ar garšvų

Sultys ruošiamos per bulvių tarką. Gautas skystis „perkošiamas“ per marlinį audinį.

Žaliosios arbatos ir vynuogių sulčių sirupas „Skubantiems“

Natūralus sirupas padės akimirksniu paruošti gaivų ir sveiką gėrimą

1 kg vynuogių
250 g rudojo cukraus
Saujelė šviežių mėtos lapų
1 žalioji citrina
3 šaukšteliai žaliosios arbatos

Pagamintas vynuogių sultis sumaišyti su šviežiai spaustomis žaliosios citrinos sultimis. Jas užvirti, sudėti žaliosios arbatos lapelius ir pavirti apie 2 minutes. Tada perkošti ir toliau verdant iš lėto pilti rudąjį cukrų, kol masė sutirštės.

Baigus virti, karštą sirupą šiek tiek atvėsinti, tačiau į dar karštą skystį sudėti mėtos lapelius. Supylus į indą, laikyti tamsioje vėsioje vietoje. Šis sirupas – tai pusgaminis, kurį bet kada galima paversti gaiviu gėrimu, naudojant karštą ar šaltą vandenį.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją