6 porcijoms reikės:

6 didelių ovalo formos bulvių,
1,2 l pieno,
300 g pelėsinio sūrio,
2 svogūno galvų,
1 skiltelės česnako,
žiupsnelio muškato riešuto,
2 lauro lapų,
kelių žirnelių juodųjų pipirų,
100 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
75 ml riebios grietinėlės,
1 valg. šaukšto aliejaus,
1 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas

1 svogūną ir česnaką nulupti, smulkiai supjaustyti ir suberti į puodą. Sudėti prieskonius, pasūdyti ir užpilti pienu ir pakaitinti iki virimo. Uždengti dangčiu ir palikti.

Bulves nuskusti, išilgai nupjauti 1 cm storio riekę. Bulvės vidų išskobti, paliekant sieneles 5 mm storio.

Išskobtas bulves gražiai sustatyti į puodą, pripilti 600 ml vandens, pagardinti 50 g sviesto ir nukošti į jį pieną su prieskoniais. Užvirti, sumažinti ugnį ir virti 10 min.

Sūrį su baltuoju pelėsiu supjaustyti kubeliais. Likusį svogūną susmulkinti ir apkepinti aliejuje. Sūrį sumaišyti su svogūnu, sudėti kiaušinį, kiaušinio trynį ir supilti grietinėlę.

Apvirusias bulves išimti iš puodo, sudėti ant skardos ir aptepti ištirpintu likusiu sviestu.

Į bulvių vidų prikrėsti sūrio įdaro ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 25 min.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją