12
Kitas

ATSAKYMAS

Optinė iliuzija – tai užburiantis, visiškai įtraukiantis, vaizduotę sprogdinantis, formą ar spalvą keičiantis kokio nors objekto ar motyvo atvaizdas, tampantis tikru iššūkiu smegenims įprastiems tikrovės suvokimo per regą būdams.

Išskiriama keletas optinių iliuzijų rūšių, kaip antai fizinės, fiziologinės ir kognityvinės. Optinės iliuzijos kartais patenka ir į psichoanalizės teritoriją, kadangi pateikia įžvalgų apie tai, kaip žmogus suvokia realybę.

Normalios būklės žmogaus galvos smegenys objektus ir atvaizdus gali „matyti“ įvairiai, t. y. juos suvokti iš įvairių, skirtingų perspektyvų. Vienas tai įrodančių pavyzdžių galėtų būti jagranjosh.com pateikiamas paveikslėlis, kuriame pavaizduotas ne tik puikiai matomas kalėjimo prižiūrėtojas, bet ir jo saugomo kalinio veidas, tiktai gerokai užmaskuotas.

Testas

Kur slepiasi kalinys?

Paveikslėlis su kalėjimo prižiūrėtoju – suktas galvosūkis ir puiki smegenų mankšta, tinkama ir vaikams, ir brandaus amžiaus piliečiams. Kalėjimo sargas, kaip matyti, stovi šalia lango ir žvelgia į už jo augantį medį ir ant šakos tupintį paukštį. Kažkur paveikslėlyje yra ir kalinio veido eskizas. Surasti veido apmatus yra šios optinės iliuzijos užduotis.

Taigi, pirmyn – pradėkite kalinio veido paiešką! Nors pesimistiškai nuteikti nesinori, vis dėlto tenka paminėti, kad tūkstančiai suaugusių žmonių kalinio veido ieškojo ypač susikaupę, o neretai taip ir nerado, kad ir kaip intensyviai suko galvas.

Ar kalinio veidą pavyko rasti per 15 sekundžių?

15 sekundžių jau praėjo, o kalinio veidas vis dar nerastas? Ieškote dar ilgiau, tačiau be rezultatų? Jau manote, kad metas pasiduoti? Gerai, tuojau pateiksime atsakymą, tačiau dar siūlome apversti paveikslėlį: gal taip veidą pastebėsite lengviau?

12
Kitas

ATSAKYMAS

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)