12
Kitas

ATSAKYMAS

Yra nemažai įvairių rūšių optinių iliuzijų – fizinių, psichologinių, kognityvinių. Optinė iliuzija apibūdinama kaip aplinkoje įsiliejęs, užmaskuotas objektas, kurį norint įžiūrėti tenka sutelkti dėmesį, tai – savotiškas iššūkis, skatinantis mūsų protą aktyviau padirbėti. Teigiama, kad įprastai žmogaus smegenys skirtingai mato daiktus, vaizdinius, kai žvelgiama iš įvairių kampų. Optinė iliuzijos – dar ir savotiška psichoanalizė, kadangi parodo, kaip jūs suvokiate dalykus, teigiama portale jagranjosh.com.

Žemiau pateikiamame paveikslėlyje su ežere dviem valtimis plaukiojančiais žmonėmis užmaskuota optinė iliuzija – jums reikia įžiūrėti vaizdelyje paslėptą veidą.

Testas

Dviejose valtyse sėdi dvi poros – gražią dieną damos mėgaujasi pasiplaukiojimu, vyriškiai irkluoja. Kažkur šiame gražiame vaizdelyje paslėptas veidas. Kaip manote, kokio lygio jūsų intelekto koeficientas – vidutinio ar aukštesnio lygio? Teikiama, kad aukštu IQ pasižymintys žmonės sugeba įžiūrėti veidą šioje optinėje iliuzijoje per 11 sekundžių.

Ar jums pavyko įžiūrėti veidą per 11 sekundžių?

Iš pirmo žvilgsnio ši optinė iliuzija gali pasirodyti sunki ar net neįmanoma, bet taip nėra. Atidžiai įsižiūrėkite – matyti vandens srovės. Gal jau pamatėte paslėptą veidą?
Jei nepavyko, nenusiminkite – šiek tiek jums padėsime.

12
Kitas

ATSAKYMAS

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)