Kokie yra fiziniai melo signalai?

Mokslininkai sako, jog bendri melo ženklai yra prakaitavimas, drebulys, akių „bėgiojimas“, mikčiojimas, keisti gestai bei jaudulys. Tačiau svarbu suprasti kelis dalykus.

Šie ženklai gali reikšti, jog žmogus meluoja, tačiau to negarantuoja. Tam tikri žmonės tiesiog gali jausti jaudulį labiau nei kiti. Dažnai šie fiziniai simptomai taip pat gali reikšti, jog žmogus turi socialinį nerimą, todėl neturėtume skubėti žmogaus teisti. Tačiau, jei normaliomis sąlygomis žmogus taip nesielgia, gali būti, jog jis šiuo metu meluoja.

Ką sako meluojantis žmogus?

Vienas iš ženklų, jog žmogus meluoja yra mikčiojimas, tačiau taip pat meluojantis žmogus dažnai jums pasakos daug nereikšmingų ir nereikalingų detalių. Taip pat gali pasikeisti žmogaus kalbėjimo tonas, jie gali murmėti ar nutilti ties tam tikrais žodžiais.

Jei žmogus aktyviai meluoja, taip pat galite pastebėti istorijų nesutapimą, nukrypimus, teiginius, kurie sujaukia žmogaus sakomą istoriją.

Ar yra tam tikrų vizualinių ženklų?

Kūno kalba – itin svarbus indikatorius, kuris gali įspėti, jog žmogus meluoja. Jei žmogaus kūno kalba staiga pakinta, gali būti, jog žmogus jums sako netiesą. Žmogus gali vengti akių kontakto, užsidengti burną, nors normaliomis sąlygomis to ir nedaro.

Ką daryti, jei manote, jog žmogus jums meluoja?

Jei manote, jog kažkas jums meluoja, svarbu apmąstyti, ką žmogus nori nuo jūsų nuslėpti.

Melas gali būti griaunanti santykių jėga, jei nekalbame apie tokį melą, kaip siurprizai, gimtadieniai ar nėštumo pranešimas. Mažesni melai yra ne tokie žalingi, tačiau gali būti taip pat skausmingi ir lemti nepasitikėjimą santykiuose.

Jei manote, jog žmogus jums meluoja, turite apmąstyti, kokios to gali būti priežastys. Galbūt žmogus vengia išsakyti savo jausmus, išgyvena sunkų gyvenimo etapą, patiria traumą, kovoja su psichologinėmis problemomis. Tačiau yra tam tikrų žmonių, kurie meluoja norėdami pakenkti ir įskaudinti. Stenkitės su žmogumi išsišnekėti ir išsakyti savo jausmus.