Kaip rašoma portale arynews.tv, susipynusios medžių šakos sudaro įvairių gyvūnų figūras. Po tris gyvūnus – kairėje ir dešinėje, o likę du – viduryje.

Paveikslėlis

Nekeista, kad socialiniuose tinkluose aktyviai dalijamasi įvairiais vizualiniais galvosūkiais ir optines iliuzijas kuriančiais paveikslėliais. Dėl to netgi reikėtų pasidžiaugti, kadangi tokio tipo užduotys yra ir regėjimo testai, ir būdai nustatyti dėmesingumą bei intelekto koeficientą.

Visiškai neseniai it virusas po socialinius tinklus išplito optinė iliuzija su paslėptu paukščiu. Ypač didelio dėmesio paukščio radimo iššūkis sulaukė iš „Twitter“ naudotojų.

Paveikslėlis

Iliuziją kuriančios nuotraukos autorė – Belgijoje gyvenanti Laurence Debailleul. Ypatingąjį kadrą jai pavyko užfiksuoti kopiant į Ben Wyvis kalną Šiaurės Invernese, Škotijoje.

Moteris fotografavo paukštį, bet nuotraukoje jo vaizdas susiliejo su identiškų tonų fonu, todėl iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad kalvos papėdėje – vien akmenys. Tik įdėmiau įsižiūrėjus pavyksta pamatyti apačioje tupintį paukštį.

Dar viena socialinių tinklų naudotojus sudominusi optinė iliuzija yra susijusi su skaičiais. Klausimas, kiek skaičių slepiasi paveikslėlyje, ne vieną privertė suglumti. Ypač klaidino akyse raibuliuojantys apskritimų motyvai.

Ar matote viduryje skaičius? Jei taip, kokius ir kiek, klausia iliuzijos sumanytojai.


Ši optinė iliuzija, pasirodo, tikrina gebėjimą matyti kontrastus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją