1. Pernelyg didelis sąžiningumas ribojasi su kvailumu.

Kartais geriau patylėti. Galvoje turimi tie atvejai, kai tiesmukiškumas gali įžeisti žmones arba sugriauti jų laimę. Ne veltui egzistuoja toks dalykas kaip melas su gerais ketinimais. Japonai tam pritaria, todėl sako, kad išmintingas žmogus ir yra išmintingas, nes žino, kada galima kalbėti, o kada geriau patylėti.

2. Lepinti vaiką – tas pats, kas jį mesti.

Kita įdomi japonų patarlė sako, kad išlepinti vaikai, kuriems viskas leidžiama, gyvenime dažnai susiduria su daugybe problemų. Tėvus, kurie neturi laiko auklėti vaikų ir bando nutildyti juos brangiomis dovanomis, vargu ar galima vadinti gerais. Štai kodėl pernelyg lepinti vaiką yra lygiai tiek pat nepriimtina, kaip ir neskirti jam dėmesio.

3. Įgnybk sau ir sužinosi, ar skauda kitam.

Niekada nedaryk kitiems to, ko pats nenorėtum patirti.

4. Bėda virto laime.

Gebėjimas bet kokią problemą paversti nauda yra pagrindinis laimingo žmogaus įgūdis. Štai kodėl japonai praktikuoja pozityvų mąstymą ir stengiasi nesureikšminti sunkumų. „Laimė ateina į namus, kuriuose skamba juokas“, – sako jie.

5. Nėra iliuzijų, nėra ir nusivylimų.

Jei iš žmonių daug nesitikėsite, nepuoselėsite nepagrįstų vilčių ir verčiau tenkinsitės tuo, ką turite, niekada nepatirsite kartėlio dėl neišsipildžiusių troškimų ir apgaulingų lūkesčių.

6. Vyk muses iš savo galvos.

Šią patarlę galima suprasti kaip posakį „Nekišk nosies ne į savo reikalus“. Rūpinkis savo daržu ir venk mokyti bei kritikuoti kitus.

7. Pagalvojęs apsispręsk, o apsisprendęs nebegalvok.

Šis posakis moko nebijoti, jei pradėjote kažką nauja. Juk pašalinės abejonės ir baimės dažnai užkerta kelią sėkmės link.

8. Niekas nesuklumpa gulėdamas lovoje.

Nebijokite klysti, nes neklysta tik tas, kuris nieko nedaro, sako japonų išmintis.

9. Nieko neveikiantys būna plepūs.

Ši japonų patarlė – apie tuos žmones, kurie daugiau kalba, negu daro. Tinginiai savo tinginystę dažnai maskuoja tuščiažodžiavimu ir gražiomis kalbomis.

11. Kartais lapas nuskęsta, o akmuo plūduriuoja.

Stebuklų pasitaiko, ir reikia tikėti, kad viskas bus gerai. Net jei reikalai klostosi ne itin palankiai, visada reikia tikėtis geriausio.

Parengta pagal http://www.cluber.com.ua/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją