Iš karto įspėjame – jokiu būdu netikrinkite šio fakto, nedėkite elektros lemputės į burną, tai pavojinga sveikatai ir gyvybei. Jei lemputė suduš burnoje, susižalosite. Be medikų pagalbos tokia istorija gali liūdnai baigtis. Jums nepavyks ištraukti elektros lemputės iš burnos be kvalifikuoto medicinos specialisto pagalbos.

Dėmesio – jei labai knieti savo kailiu išbandyti šį eksperimentą, verčiau susiraskite ir nusipirkite elektros lemputės pavidalo šokoladą. Tada eksperimentas bus ne tik neskausmingas, bet netgi skanus. Visiškai kraštutiniu atveju šokoladinė lemputė paprasčiausiai ištirps.

Kaitrinės lemputės

Taigi, kodėl įmanoma įsikišti į burną elektros lemputę, o ištraukti atgal nepavyksta?

Atsakymas į šį klausimą gana paprastas, rašoma portale NOVATE. Taip yra dėl burnos ertmės raumenų. Kol lemputė nėra įkišta į burną, burnos raumenys yra atsipalaidavę. O kai į burnos ertmę patenka svetimkūnis. Raumenys įsitempia, atsiranda spazmas. Savarankiškai nepavyks atpalaiduoti burnos raumenų. Laikui bėgant spazmas tik stiprėja, raumenys vis stipriau spaudžia elektros lemputę.

Belieka įspėti – jei tapote įvykio, kai į burną įsidedama elektros lemputė liudytoju, nedelsdami kvieskite greitąją pagalbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)