12
Kitas

Pasirengę sužinoti atsakymą? Kiek kiaušinių liko?

Ar žinojote, kad galvosūkiai, mįslės ir panašūs dalykai yra itin naudingi jūsų smegenims? Taigi, kiekvieną kartą, kai išnarpliojate galvosūkį, jūsų smegenys gauna šiek tiek dopamino. Tai cheminė medžiaga, kuri leidžia gerai jaustis ir būti patenkintam. Kodėl tai naudinga jūsų smegenims? Pasirodo, kad smegenys sužino, jog išsprendusios galvosūkį, jos gaus dopamino! Taigi, nepaisant to, ar jums patinka sudėtingi sudoku galvosūkiai ar paprastos žodžių paieškos, šis smagus uždavinys privers jūsų mintis tinkamai dirbti!

Kiek kiaušinių liko?

Gerai, visų pirma pasistenkite nežiūrėti į atsakymą! Padarykite viską, kad atsakymą išsiaiškintumėte patys. O jis veikiausiai nėra toks paprastas, kaip atrodo. Pažvelkite į žemiau esantį paveiksliuką ir pagalvokite: kiek kiaušinių, jūsų manymu, liko, jei:

  • Aš turėjau šešis kiaušinius.
  • Du kiaušinius sudaužiau.
  • Du kiaušinius iškepiau.
  • Du kiaušinius suvalgiau.

Kiek kiaušinių liko?

Mįslė

Taigi, jums reikia pasakyti, kiek kiaušinių liko. Atrodo paprasta ir, regis, net nereikia griebtis skaičiuotuvo. Tačiau šis galvosūkis yra klastingesnis, negu atrodo iš pirmo žvilgsnio. Taigi dar kartą lėtai perskaitykime užduotį.

„Aš turėjau šešis kiaušinius ir du sudaužiau. Du kiaušinius iškepiau ir du suvalgiau. Kiek kiaušinių liko?“

Tikimės, kad jūs nepatikrinote atsakymo! Jei negudraujate, važiuokime toliau ir pažiūrėkime, kas atrodo akivaizdu.

12
Kitas

Pasirengę sužinoti atsakymą? Kiek kiaušinių liko?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)