Savirefleksija mums padeda pamatyti, organizuoti ir planuoti savo žingsnius, kad įgyvendintume savo norus ir pasiektume savo svajones. Užduokite sau šiuos 10 klausimų, kad išprovokuotumėte savo mąstymą ir priverstumėte save apgalvoti savo gyvenimą.

1. Dėl ko verta kentėti? Jei norite įgyti kažkokių privalumų, turite nuoširdžiai dirbti arba kažko atsisakyti. Pavyzdžiui, jei norite sulieknėti, turite būti pasirengę lieti prakaitą sporto salėje.

2. Kur aš būsiu po 5 metų, jei toliau eisiu šiuo keliu? Mūsų įpročiai apibrėžia mus pačius ir leidžia nuspėti, ką pasieksime gyvenime. Jei tikrai norite per 5 metus įgyvendinti savo tikslus, kiekvieną dieną turėsite įdėti papildomų pastangų. Viskas prasideda nuo jūsų kasdienio gyvenimo.

3. Kam turėčiau skirti daugiau laiko, kad judėčiau į priekį? Kas iš tikrųjų gyvenime yra svarbu? Daugelis iš mūsų nukreipia dėmesį nuo kasdienių užduočių ir pamiršta, kame slypi mūsų pagrindiniai prioritetai. Štai pagrindinė mantra, kurią reikia nuolat turėti galvoje: produktyvumas reiškia ne tik pasiektą rezultatą, bet ir teisingai pasiektą rezultatą.

4. Koks yra tikrasis mano tikslas? Viktoras Franklas išklabingai yra pasakęs: „Nesiekite sėkmės. Kuo labiau į ją taikysitės, tuo greičiau prašausite“. Sėkmės, kaip ir laimės, negalima siekti – ji turi tiesiog jus aplankyti. Taigi daugiau galvokite šia linkme, bet neįstrikite, ir jūs sulauksite sėkmės.

5. Ko aš nežinau? Daugelis žmonių mano, kad laimę užtikrina pozityvus mąstymas. Tačiau taip nėra. Laimė pajuntama tuomet, kai gyvenimas priimamas toks, koks yra. Kai nustojame save apgaudinėti, mums atsiveria daugiau galimybių.

6. Kokios senos problemos šiandien mane stabdo? Mes visi turime randų ir esame savo gyvenime patyrę neigiamų dalykų. Tačiau jie pernelyg dažnai daro įtaką mūsų būsimiems sprendimams. Neleiskite, kad senos nesėkmės trukdytų jums gyventi.

7. Ko kiti žmonės neturėtų žinoti apie mane? Mes visi turime savų problemų ir trūkumų. Jei bandysite juos nuslėpti, niekam nesuteiksite galimybės jus suprasti. Būkite atviri, neslėpkite savo bėdų. Žmonės matys jūsų trūkumus ir priims juos kaip ženklą, kad esate lygiai toks pat žmogus, kaip ir jie.

8. Ar aplinkiniai žmonės man padeda, ar mane skaudina? Mus supantys žmonės daro didžiulę įtaką mūsų gyvenimui. Jūs tiesiog negalėsite tikėtis pilnavertiško gyvenimo, jei aplinkiniai žmonės bus neigiamai nusiteikę jūsų atžvilgiu. Kad ir kaip būtų, jums reikia apie tai susimąstyti.

9. Kaip mano „noriu“ trukdo mano „turiu“? Mūsų ego troškimai dažnai prieštarauja mūsų širdies jausmams. Privalote atsisakyti to, ką suplanavote, jei tai bus nesuderinama su racionaliu protu.

10. Dėl ko verta šypsotis? Mes visi galime rasti priežasčių nusišypsoti. Dažniau galvokite apie tai, už ką šiuo momentu galite būti dėkingi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)