Pavyzdžiui, visiems žinoma, kad Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II rankinę nešioja tik ant kairės rankos, nes nori, kad dešinė ranka liktų laisva rankų paspaudimams. Savo rankinės padėtį ji pakeičia tik tuomet, kai savo personalui nori parodyti, jog trokšta užbaigti pokalbį.

Svetainė „Bright Side“ yra pasirengusi atskleisti kai kurias esmines etiketo taisykles ir manieras, kurios padės jums pasikaustyti bet kokiam socialiniam renginiui.

1. Kai spaudžiate citrinos sultis, pridenkite citriną ranka arba šaukštu.

Citrinų sultys yra vienas skausmingiausių dalykų, jei patenka į kažkieno akis. Kad rūgščiomis sultimis neaptaškytumėte aplinkinių, turėtumėte pridengti citriną ranka arba šaukštu.

2. Servetėlę ant kelių išskleiskite taip, kad ji būtų stačiakampio, o ne trikampio formos.

Vakarienės servetėlės paprastai būna gana didelės, štai kodėl geriausia pasidėti jas ant kelių perlenkus per pusę – kad jos būtų stačiakampio, o ne trikampio formos. Kai baigiate valgyti, servetėlės nebelankstykite į pradinę formą – palikite ją kairėje savo lėkštės pusėje.

3. Laikydami arbatos puodelį už ąselės, neištieskite mažojo piršto.

Kai laikote puodelį už ąselės ir gurkšnojate arbatą, pasistenkite neištiesti į šoną mažojo piršto, nors dauguma žmonių yra įsitikinę, kad būtent taip ir reikia daryti. Geriau kitos rankos smiliumi ir viduriniuoju pirštu prilaikykite puodelį iš apačios.

4. Kai kosite ar čiaudite, burną geriau pridenkite kairiąja, o ne dešiniąja ranka.

5. Palaukite, kol prie stalo atsisės šeimininkas, ir tik tuomet pradėkite valgyti.

6. Kai kažkas paprašo druskos, paduokite ją kartu su pipirais.

7. Jei pakviečiate žmones verslo pietų, tuomet turėtumėte už juos sumokėti.

8. Kai atnešama pinta lėkštė su duona, nepulkite griebti riekės pirmas.

Kai vakarieniaujate restorane ir padavėjas atneša pintą lėkštę su duona, pirmiausia pasiūlykite jos dešinėje sėdinčiam asmeniui, tuomet – kairėje sėdinčiajam, ir tik po to paimkite duonos riekelę sau.

9. Nemaišykite arbatos neteisinga kryptimi. Arbatą reikia maišyti ne laikrodžio rodyklės kryptimi, o veikiau iš pietų į šiaurę.

10. Rankinę visuomet turėtumėte nešioti ant kairiojo peties ar rankos.

11. Po verslo pietų neprašykite sudėti jums nesuvalgytą maistą.

12. Ant kėdės prie stalo sėskite iš kairės pusės, o nuo kėdės stokitės iš dešinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)