„Tyrimai parodė, kad moterys apskritai daugiau patiria nemandagaus elgesio nei vyrai, tačiau mes norėjome išsiaiškinti, kas užsipuola moteris grubiais žodžiais“, – sakė Allisom Gabriel iš Arizonos universiteto Vadybos koledžo.

Ir nors vyrai dažniausiai kaltinami seksualiniu priekabiavimu, A. Gabriel ir kiti Arizonos universiteto tyrėjai nustatė, kad moterys daugiau grubaus elgesio patiria iš kitų moterų pusės.

„Visuose trijuose tyrimuose mes nustatėme nuoseklius įrodymus, kad moterys patiria daugiau grubumo iš kitų moterų nei iš kolegų vyrų, – sakė A. Gabriel. – Kitaip tariant, moterys grubesnės vienos kitoms nei vyrams ir nei vyrai moterims.“

Tyrėjai iš Pietų metodistų universiteto, Indianos universiteto ir Ajovos universiteto taip pat tyrė vyrų ir moterų sąveikas darbo vietoje. Pasak A. Gabriel, tyrimai rodo, kad darbdaviai gali prarasti moteris darbuotojas, kurios darbe patiria priekabiavimą ar blogą elgesį. Mokslininkai nustatė, kad šiurkštus elgesys darbo vietoje gali kainuoti darbdaviams apie 14 tūkstančių dolerių (11,3 tūkstančio eurų) už vieną darbuotoją.

Tačiau A. Gabriel teigia, kad moterys, kurios priešinasi tradiciniams lyčių stereotipams, pavyzdžiui, demonstruoja atkaklumą, tampa nedraugiško elgesio aukomis visų pirma iš kitų moterų pusės.

„Organizacijos turėtų užtikrinti, kad siunčia signalus, jog yra vertinamos visų darbuotojų idėjos ir nuomonės, – sakė A. Gabriel. – Ir kad kitiems teikiama parama yra labai svarbi verslo sėkmei. Kitaip tariant, atkaklumas turi būti vertinamas ne neigiamai, o kaip teigiamas būdas darbuotojams išreikšti susirūpinimą ir pasisakyti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)