Juk viskas priklauso tik nuo mūsų požiūrio – net ir rudenį galima rasti kuo pasidžiaugti ar net įsimylėti šį metų laiką. Iš ties galima suskaičiuoti tikrai ne vieną priežastį dėl kurios verta būti dėkingiems rudeniui.

1. Nes ruduo - geriausias metų laikas meilės paieškoms (ir suradimui). Romantiški jausmai dažniausiai prabunda rudenį: pradėjus anksti temti, atsiranda daugiau laiko pabūti kartu, pasimėgauti romantiškais vakarais dviese.

2. Nes rytietiški aromatai atrodo nebe aštrūs, o šilti ir subtilūs. Susikurkite savo namuose, kambaryje atsipalaidavimo atmosfera: galima išdėlioti kvapnias žvakeles ar tiesiog pasirinkti mėgstamą smilkalų aromatą. Netrukus mėgausitės ypač jaukia namų atmosfera, betrūks tik knygos ir puodelio gardžios arbatos.

3. Atsiranda daugiau laiko ir erdvės muzikai. Galbūt turite savo mėgstamą grupę, kurios klausantis grįžtate į malonius prisiminimus? O gal norite atrasti kažką naujo, ar tiesiog perklausyti ilgai kauptą dainų sąrašą, kuriam vis nelikdavo laiko? Ilgi rudens vakarai tam tinka tobulai.

4. Nes gaiviuosius gėrimus iškeisime į aromatingą arbatą ar kavą su cinamonu. O kur dar šaltalankiai, džiovintos žolelės, kurias dar šią vasarą trinkote kartu su draugais ar šeima? Natūralios mėtų ar melisų arbatos vakarais ne tik sušildys, bet ir nuramins po sunkios darbo dienos.

5. Nes rudeniniai lapai tampa tarsi antrosiomis pavasarinėmis gėlėmis ir galime gražiai papuošti savo kambarį. Nusidažius gamtai įvairiausiomis spalvomis tiesiog privaloma išeiti į mišką ir pasigrožėti gamtos kuriamais peizažais. Nepraleiskite šios progos.

6. Nes be jokios sąžinės graužaties galime gardžiuotis obuoliu pyragu. Juk reikia sukaupti riebalų atsargas žiemai! Na, o obuolių pyragą galite labai paprastai išsikepti patys. Tereikia atsiversti receptų puslapį internete ir išsirinkti. O kodėl nesurengus obuolių pyragų vakarėlio namuose, kuriame kartu su draugais kepsite įvairius obuolių pyragus ir surengsite gardžiausio rinkimus?

7. Nes galima išeiti į miesto parką pasivaikščioti ir grožėtis gražia rudens gamta. Dienoms trumpėjant būtinai pasimėgaukite kiekvienu saulės spinduliu pasitaikius progai. Atsikelkite savaitgalį anksčiau ir išeikite su kavos puodeliu pasivaikščioti ar pamaitinti ančių artimiausioje upėje. Geros emocijos garantuotos.

8. Nes geras būdas pradėti lankyti jogą. Jogos praktika moko taisyklingai kvėpuoti, atsipalaiduoti, susikaupti meditacijai ir būti sąmoningais. Yra daugybė jogos praktikų. Išbandykite kelias ir išsirinkite sau tinkamiausią. Joga ne tik padės atsipalaiduoti, bet ir padės kūnui išlikti lanksčiam bei sušilti.

9. Nes rankas ir kojas apgaubsime jaukiomis, šiltomis kojinėmis ir pirštinėmis. Nėra blogo oro, yra tik bloga apranga. Paprašykite močiutės jums numegzti naujas natūralios vilnos kojines ar pirštines. O ar žinojote, kad vilna gali būti ne tik avies, bet ir šuns kailio? Ji ypač šilta, tad kodėl nepasitikus rudens su nauju, šiltu garderobu?

10. Nes šaltais, darganotais rudens vakarais galime susikurti jaukumo atmosferą, prasmingai su šeima praleisti laiko kartu, be telefonų ir kompiuterių, pavyzdžiui: galime turėti pokalbių vakarus su šeima prie arbatos, dar visi kartu galime peržiūrėti pasirinkta filmą ir po to aptarti jį, pasakoti istorijas – apie dienoje nuveiktus darbus, įdomūs nutikimus ir t.t.

Tad linkime nustoti skųstis, bet verčiau prisijaukinti rudenį ir atrasti jaukias ir malonias akimirkas, kurioms tiesiog nelieka laiko ar įkvėpimo mėgaujantis vasaros saule.