Žmonės dažnai ieško įvairių, o kartais kvailų būdų likti nuolat motyvuotais, tačiau kokia to prasmė, kokie būdai yra laiko išbandyti ir kokia motyvuotumo kaina?

Ar visi sėkmingi žmonės yra motyvuoti bei aktyvūs kiekvieną dieną? Atsakymas į šį klausimą yra NE.

Tingėti – pelninga

Turtingiausias pasaulio istorijoje žmogus Džonas D. Rokfeleris, paklaustas kaip jam pavyko uždirbti tokius turtus (asmeninio turto vertė siekė apie 311 mlrd. JAV dolerių), išlikti tokiu sveiku ir sulaukti brandaus amžiaus, atsakė: „Aš niekada nestovėjau, kada galėjau sėdėti ir niekada nesėdėjau, kada galėjau gulėti“, šiais žodžiais D. D. Rokfeleris interviu metu pabrėžė, kad tinginiavimas ir poilsis yra neatsiejami nuo sėkmingo bei turtingo žmogaus asmenybės.

Kitas pavyzdys apie tai, jog būti nuolat aktyviam, laikytis sveikos gyvensenos taisyklių yra tiesiog šių dienų „motyvatorių“ sukurtas verslo modelis žmonėms bukinti. Šių laikų turtingiausias planetos žmogus Bilas Geitsas (asmeninio turto vertė siekia apie 90 mlrd. JAV dolerių) sako: „Aš samdau tingius žmones atlikti sunkius darbus, nes tingus žmogus visada ras greičiausią kelią atlikti sunkią užduotį“. B. Geitsas daugelyje savo interviu kalba, jog yra svarbu leisti savo smegenims pailsėti, užsiimti mėgstamais hobiais, ar kartais tiesiog visą dieną nieko neveikti.

Dirbti dirbti ir dar kartą dirbti

Tokių žinių gali užtekti sugriauti mitui apie motyvuoto žmogaus idealą, tačiau visi turtingi žmonės pradžioje daug ir sunkiai dirbo. Elonas Muskas (asmeninio turto vertė siekia apie 20.8 mlrd. JAV dolerių) – „Tesla“ savininkas, investuotojas, inžinierius, kurdamas šiuo metu plačiai naudojamą bankinę sistemą „PayPal“ kartu su kolega Piteriu Tilu užtruko mėnesius. Gyvendami mažame bute, su kolega dalindamiesi vienu kompiuteriu sukūrė „PayPal“, kurį vėliau nusipirko „EBay“.

Be darbo nebūna vaisių, tačiau kokie bus Jūsų asmeniniai vaisiai – klausimas, į kurį būtina sau atsakyti. Reikia nusistatyti tikslus, nebijoti kliautis nuojauta, drąsiai siekti geriausio rezultato ir neretai rizikuoti.

Paslaptis kurią „motyvatoriai“ dažniausiai nutyli

Motyvacija kasdien yra kiekvienam ranka pasiekiamas dalykas, tačiau žmonės nežino, kuria kryptimi tą ranką tiesti. Iš tingaus bei save kaltinančio žmogaus kiekvienas gali tapti sėkmingu, motyvuotu žmogumi, paslaptis slypi – smalsume. Nobelio premijos laureatas, fizikas, Albertas Einšteinas yra pasakęs „Aš neturiu išskirtinių talentų, aš tiesiog esu aistringai smalsus“.

Iš esmės smalsumo užtenka, kad kiekvieną rytą atsikeltum anksti ir ieškodamas atsakymų į sau rūpimus klausimus, spręsdamas rebusus, kaip parduoti savo produktą ar paslaugą, būtum nuolat motyvuotas veikti. Smalsus žmogus yra daug labiau linkęs kasdien būti geros nuotaikos, atidžiau rūpinasi savimi, pradeda kvestionuoti savo asmenines vertybes.

Didžiausias klausimas

Kuo galiu gyventi kiekvieną dieną ir jaustis gerai? Būti užtikrintu šimtu dešimt procentų, jog veikla yra vienas iš Jūsų gyvenimo tikslų, sudėtinga pasakyti neišbandžius. Vaikystėje neretas norėjo būti kosmonautu ar policijos pareigūnu, tačiau bręstant susidomėjimas šiais dalykais daugumai nuslopo. Dalis pradėjo ieškoti savęs sferose, kurios buvo studijuojamos aukštosiose mokyklose ar primestos tėvų.

Renkantis profesiją būtina atsakyti sau į klausimą „kuo galiu gyventi?“. Radusiems mylimą atsakymą, atsiras smalsumas, po to motyvacija, o galų gale tai atneš finansinę naudą. Brangiausias plaukų stilistas Rosanas Feretis už vieną kirpimą Jūsų paprašys 1500 JAV dolerių. O tokią kainą nustatyti gali sau leisti tik dėl to, jog atsidavimas veiklai ir išugdytas profesionalumas pavertė jį geriausiu.

Žinoma, galima savęs ieškoti iki mirties ir neatrasti, tačiau ieškoti būtina pradėti jau dabar. Mes turime gyvenimą ir tai yra viskas, kas mums duota. Daugiau nebus nieko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)